woensdag 8 augustus 2018

Boekenwurm (4): Oorsprong #220

Dan Brown - De Oorsprong

De beste schrijver is Dan Brown. Dat kreeg ik maar weer eens bevestigd toen ik De Oorsprong las. 

Natuurlijk kun je je afvragen waarom hoofdpersoon Robert Langdon na de Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie, Het verloren Symbool en Inferno nu weer in een spectaculair verhaal beland, terwijl mijn eigen leventje zo ongeveer het knappen van een theezakje als spannend hoogtepunt kent. Maar dat kun je beter niet doen, want anders zouden dit soort mooie boeken niet geschreven worden.

Het verhaal gaat dus over Robert Langdon, een symbooldeskundige en hoogleraar, die door zijn vriend Edmond Kirsch wordt uitgenodigd voor een groots aangekondigde openbaring die de mensheid zou veranderen. De wetenschap zou zo ongeveer alle geloven in één klap ongeloofwaardig maken. Ik zal niet teveel weggeven, maar er gebeurd nogal wat waardoor de bekendmaking niet volgt en Langdon er alleen achter kan komen door een code van 62 tekens te kraken. Dan begint het avontuur, dat zich in Spanje afspeelt.

Het verhaal geeft weer hoe ver artificial Intelligence kan gaan en het stelt de lezer wat actuele ethische dilemma's voor.

Het is jammer dat ik hier natuurlijk niet te veel prijs moet geven, want over het plot zou ook graag verder vertellen. Het boek boeit van A tot Z, maar ik was even bang voor een slecht of tegenvallend plot. Voor mij altijd beslissend of een boek uiteindelijk goed is of niet. Het plot van dit boek zit echter uitstekend en totaal onverwacht in elkaar. Ik geef geen sterren aan boeken, maar deze zou vijf uit vijf scoren.

En u kan hem lezen, natuurlijk. Koop hem hier!

Geen opmerkingen: