dinsdag 24 juli 2018

Tourweek: Doping #205

Hendrie Schrijft Tourweek: Doping

Als het gaat om sportdocumentaires is er een ongelofelijk groot pallet waar je uit kan kiezen, maar gezien de onderwerpen is Andere Tijden Sport wel één van mijn favorieten. Zo is er die afleveirng, en als wielerfan zal u die ongetwijfeld kennen, waarin het dopinggebruik van Michael Rasmussen centraal staat (Klik, het is de moeite).

Zoals u gisteren heeft kunnen lezen volgde ik de Tour niet heel erg op het moment dat Rasmussen met het geel om de schouders uit de Tour de France werd gezet in 2007. Evenmin toen Lance Armstrong de ene gele trui aan de andere reeg. Inmiddels is allemaal wel duidelijk hoe door middel van dopinggebruik vals spelen meer regel dan uitzondering was.

Op dit moment kijk ik met veel plezier naar de topprestaties van natuurlijk Tom Dumoulin, de overmacht van Peter Sagan en de superioriteit van Chris Froome. In tegenstelling tot veel van mijn (online) vrienden vind ik dat Froome (wiens prestaties natuurlijk de wenkbrauwen doen fronsen) pas veroordeeld mag worden als hij ergens schuldig aan is. Tot die tijd is hij nog steeds niet mijn favoriete renner, maar verdient hij natuurlijk respect voor zijn prachtprestaties.

Wat ik als sportliefhebber vurig hoop is we over tien jaar niet inschakelen op NPO 1 voor Andere Tijden Sport: het verraad van Froome. Waarin Gerraint Thomas en Wout Poels maar eens aangeven dat ze met de rug tegen de muur werden gezet en geen keus hadden en Tom Dumoulin bekend dat het in de peloton geen issue was en er niet over gepraat werd, maar iedereen wist dat iedereen het deed.

Zou echt de dooddoener zijn van de afgelopen wielerjaren. We wachten dus in spanning af de komende jaren en ondertussen genieten we dan toch maar lekker van die heerlijke etappes met uitzonderlijke prestaties. 

Geen opmerkingen: