maandag 30 juli 2018

Sietse Stenekes winnaar Tourpoule 2018 #211

Sietse Stenekes winnaar Hendrie Schrijft Tourpoule

'Geweldig dit. Ik heb er geen woorden voor. Het was nog best ff spannend', stamelde Sietse toen de zege in de Tourpoule veilig was. In de laatste rit werden er geen punten gepakt door zowel Roelof Koopman en Sietse zelf. Floris de Jonge pakte er maar één, maar deze had er zes nodig om nog op gelijke hoogte te komen.

Voor het eerst werd de Tourpoule beslist op het aantal dagzeges. Sietse pakte er vier, tegenover slechts één voor Roelof. Dat het aantal dagzeges de doorslag moet geven is een unicum in de Tourpoule, die inmiddels sinds 2013 een jaarlijkse traditie is.

Roelof en Sietse samen in het geelHet feit dat Sietse al sinds de eerste dag het geel om de schouders had lijkt erop te duiden dat het een easy job voor de Zwollenaar was. Niks is echter minder waar. Roelof Koopman kwam liefst twee keer langszij en wurmde zich bij Sietse in de gele trui (zie foto). Zelfs tot aan de laatste dag aan toe.

Sietse van harte gefeliciteerd. Je hebt het fantastisch gedaan! Je prijs is in productie.

Wederom namens de voltallige organisatie van de Tourpoule aan iedereen bedankt voor het meespelen. De Tour(poule) zou de Tour(poule) niet zijn zonder jullie bijdragen!

Geen opmerkingen: