donderdag 5 juli 2018

Maceo Rigters Prijs #186

Eerlijk gezegd heb ik hem tijdens dit WK nog niet gezien. Zo'n speler die je nooit echt opgevallen was, maar tijdens een groot toernooi opeens eruit weet te springen en op de radar van menig topclub staat.

En dat terwijl we eigenlijk allemaal wel weten dat hij het niveau waarschijnlijk niet aan kan. Maar ja, elk toernooi trappen de scouts er weer in.

Maceo Rigters was zo'n speler. U weet het vast nog wel. Speelde in 2007 opeens een fantastisch jeugd EK. Werd topscorer met een aantal fantastische treffers. Won ook nog eens met oranje dat jeugd EK.

Niet veel later stond Blackburn Rovers bij zijn club NAC Breda op de stoep. Het kwam tot een transfer. Tegenwoordig kun je zelfs als spits van SC Genemuiden voor een smak geld naar de Premier League als je even positief uit de toon valt, maar toentertijd was een dergelijke transfer nog enigszins bijzonder.

Rigters werd het niet bij Blackburn. En later bij Willem II ook niet meer. Inmiddels is hij zelfs geen prof meer.

Hoewel ik nog geen speler kan bedenken gaan ook deze transferzomer weer spelers getransfereerd worden op basis van een bij toeval goed gespeeld WK. Mooi is dat altijd.

Wie wint dit WK de Maceo Rigters Prijs?

Geen opmerkingen: