zaterdag 16 juni 2018

Gloryland #167

Een WK is natuurlijk geen WK zonder een goede soundtrack daarbij. De soundtrack van het huidige WK is nog niet heel erg bij mij geland, maar uit het verleden zitten er natuurlijk best een paar aardige bij. 

Zo krijg ik natuurlijk nog altijd warme gevoelens bij Shakira's Waka Waka. Maar dat mag natuurlijk geen verrassing zijn. Een hete WK-zomer met een finaleplaats. En daarnaast: Shakira en warme gevoelens. Ach ja..

Maar ook Il Divo en Toni Braxton maakten natuurlijk een prachtig nummer in 2006. The Time of our Lives staat nog ergens in mijn Spotify Alltime Favorites verstopt en komt af en toe nog even voorbij in de shuffle.

Overigens werd de eerste soundtrack in 1962 uitgebracht. In Chili zorgde Los Ramblers voor de muziek. Het nummer heette El Rock del Mundial.

Maar mijn absolute favoriet is de soundtrack van het WK dat ik als eerste bewust meekreeg. Het WK van 1994 werd opgeleukt met de klanken van Daryl Hall en de Sounds of Blackness. Het nummer Gloryland heb ik grijs gedraaid en is potvoldrommels op Spotify niet te vinden!

Maar wel op Youtube. Luister en geniet.

Geen opmerkingen: