zondag 13 mei 2018

Weekoverzicht (19): SongfestivalWeek

Het was een heerlijke week voor dit blog en het was alle Songfestivalnerds verzamelen. Ben ik een echte fan? Nee, dat valt eigenlijk ook wel weer mee. Maar ik vond het wel leuk om eens volledig in het Songfestival te duiken en er veel over te bloggen. Het heeft mij een stuk wijzer gemaakt over het festival. Een overzicht.

#127 12 punten over de geschiedenis van het songfestival
Dat leek mij een logisch begin. Even kijken wat voor geschiedenis het Songfestival eigenlijk kent. Een rijk verleden, dat in ieder geval.

#128 12 punten over Songfestivalpunten
Oneerlijke Zwitsers, een dictator die het hele circus omkoopt en censurerende Jordaniƫrs. Het kan niet op.

#129 12 punten over Nederland op het Songfestival
Welke Nederlanders bleven puntloos op het festival? En welke Nederlanders deden het vaakst mee? Wanneer wonnen we voor het laatst. Quizmateriaal, hoor!

#130 De 12 laatste inzendingen van Nederland
Op de dag dat Waylon zich kon kwalificeren (en dit ook deed) leek het een leuk idee om even te kijken wie zijn twaalf voorgangers waren. Van Treble tot Sieneke en van De Toppers tot O'G3NE.

#131 Mijn 12 Songfestivalfavorieten
Er is een enorm groot scala aan liedjes waar je uit kan putten als je een lijstje wil maken met Songfestivalfavorieten. Schrik dus niet van mijn lijstje.

#132 12 punten over het Songfestival vanavond
En als het moment supreme dan nadert praten we over het spektakel van die avond zelf. Komt Madonna echt? Wie won er al eens eerder? Hoe doet Waylon het bij de bookmakers. Dat soort zaken.

#133 Tweets over het Songfestival

Tientallen hashtags waren er bedacht om het Songfestival in je Twitter tijdlijn te volgen. Zelfs zonder beelden, maar met Twitter is het Songfestival een genot. Het kostte moeite om de leukste eruit te pikken. Ik heb een poging gedaan...

Geen opmerkingen: