zaterdag 26 mei 2018

10 feiten over de Champions League finale #146

De hele week breng ik u al in de stemming voor de Champions League Finale. Vanavond is het dan zo ver. Real Madrid en Liverpool kruizen de degens. Nog even tien feiten die ik u niet wil onthouden.


Champions League Logo


  • Real Madrid-trainer Zinedine Zidane kan voor de derde keer in 28 (!) maanden de Champions League winnen.
  • Daarnaast kan ook Real Madrid zijn record scherper stellen door voor de derde keer op rij de Champions League te winnen. Dit lukte nog geen andere club. Real is al wel de ploeg de enige ploeg die twee keer achter elkaar de Champions League wist te winnen. Ver voordat de kampioenscompetitie omgedoopt werd tot Champions League won Real al eens de Europa Cup 1 liefst vijf maal achter elkaar.
  • Jürgen Klopp heeft dat vlak een lager tracking record. Zijn eerste en laatste kans om de finale te winnen was in 2013. Arjen Robben voorkwam toen namens Bayern München met de winnende treffer dat Klopp's Borussia Dortmund de Champions League won.
  • Arjen Robben is overigens ook de laatste Nederlander die in een Champions League finale acte de presense gaf. Daar komt vandaag waarschijnlijk verandering in. We mogen er best vanuit gaan dat Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk startten namens Liverpool.
  • Met wat fantasie wint er morgen in alle gevallen een Nederlander. Marco Asensio Willemsen heeft een Nederlandse moeder, maar is onmiskenbaar Spaans. De kans dat hij namens Real Madrid in de basis start is zeer aannemelijk.
  • Real Madrid start voor de zevende keer in de finale (sinds 1992, toen het Champions League werd) van het miljoenenbal. Dit is een record. Ze lossen hiermee Juventus en AC Milan die ieders zes keer de eindstrijd mochten spelen.
  • Cristiano Ronaldo heeft 15 treffers gemaakt dit Champions League seizoen. Daarmee mag hij zich zeker wanen van de topscorerstitel. De Liverpudlians Firmino en Salah staan op tien treffers. Het moet dus wel een heel spektakel worden wil een van deze twee Ronaldo nog passeren.
  • Naar verluidt speelt smaakmaker Mohammed Salah morgen met een extra hindernis. De Egyptenaar blijft, ondanks dat reizende moslims een uitzonderingsregel zouden kunnen gebruiken, vasten. Het is nu eenmaal Ramadan. Salah is ervan overtuigd dat dit geen effect heeft op zijn prestaties. 
  • Zangeres Dua Lipa zal in aanloop naar de wedstrijd een gastoptreden verzorgen.
  • Liverpool wint met 2-1. Althans dat hoopt ondergetekende.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen: