dinsdag 17 april 2018

Handen af van Ziyech #107

Natuurlijk is het allang te laat. Ziyech vertrekt deze zomer en dat zal niemand gek vinden. 

PSV werd gisteren de terechte kampioen. Dat dwongen ze al wedstrijden geleden af, terwijl Ajax het met hetzelfde gemak weggeven heeft in die wedstrijden. Zuur is het natuurlijk dat uitgerekend een onderling treffen in een kampioenswedstrijd uitmondde en dat Ajax in die wedstrijd op pijnlijke wijze het onderspit moest delven. 

Elke supporter moet dit blijkbaar even op zijn eigen manier verwerken. Een bepaalde club supporters deed dit door de woede te koelen op de spelersbus en achteraf zou je willen dat het daar bij gebleven was.

Natuurlijk mag op een normale wijze heus wel eens verhaal gehaald worden als het even niet gaat zoals gehoopt. Maar buiten de manier waarop snap ik niet zo goed wat men wil. Edwin van der Sar eruit? Ik kan mij namen als Frank Kales en Rik van den Boog herinneren. Hou op, schei uit. Het wordt echt niet beter. Daarnaast zal een wisseling van de wacht weer iemand met nieuwe ideeën betekenen. Krijgen we weer een periode waar op vileine wijze gezocht wordt naar een reden om een directeur of trainer te lozen zo snel dit mogelijk is. 

En daarnaast mag u van mij aannemen dat Sar en ook Overmars inmiddels zelf ook wel in de gaten hebben dat de werkwijze van het afgelopen jaar niet de beste was. 

De allergrootste pijn zit hem echter in de situatie rondom Ziyech. Of eigenlijk in hoe we überhaupt als Ajacieden met onze spelers omgaan. Onder meer Clarence Seedorf (waarom weet ik eigenlijk niet meer), Daley Blind (werd later sterkhouder), Gregory van der Wiel (speelde een WK-finale) en Joel Veltman (Aanvoerder en een van de weinige Ajacieden in de selectie die wel landstitels heeft gewonnen) moesten het al ontgelden. Zelfs Frank de Boer kreeg het voorzichtig voor de kiezen in het seizoen dat we voor de vierde keer op rij de landstitel wonnen (herhaal die zin een paar keer). Omdat het te saai was. Of zoiets.

Wat dat betreft is Hakim Ziyech niet eens in slecht gezelschap, maar toch even aandacht voor onderstaande tweetjes:
Ziyech is twee seizoenen lang by far de leukste speler geweest om naar te kijken bij Ajax. Ook zijn statistieken rechtvaardigen zonder moeite een heldenstatus binnen Ajax. 

Na een jaar lang verguisd te zijn in de Amsterdam Arena en als tragisch dieptepunt een vermeende zwiep die hij zondagavond van een van de woede koelende supporters kreeg is Ziyech er wel uit. Die zien we niet meer terug in de Arena.

Ziyech gaat een goed WK spelen en daarna een mooie transfer maken. En wij Ajacieden? Wij gaan komend seizoen weer lekker lopen zeuren dat het middenveld toch echt creativiteit nodig heeft.

Handen af van Ziyech. Zowel verbaal als non-verbaal.

Geen opmerkingen: