zondag 18 maart 2018

Topper gezocht #77

Gisteravond kwam SBS6 met een nieuw programma. Topper gezocht! heet het nieuwe concept dat de Nederlandse huiskamers moet gaan veroveren op zaterdagavond.


Topper Gezocht
Nu ben ik niet de juiste televisiekijker voor dit soort programma's, maar ik ben er een paar keer langs gezapt. Eigenlijk weinig nieuws onder de zon. Gewoon een, in dit geval wat extravagante, talentenjacht. Zoals we zo vaak een nieuwe zanger, kok, schrijver, advocaat of wat voor beroepsheld dan ook zoeken.

Er is wel een verschilletje. Het is natuurlijk al wat vreemd dat je een nieuwe Topper zoekt terwijl je net Jan Smit gestrikt hebt en je al met z'n vieren een groep vormt die ooit succesvol was met drie personen. Het is dan ook zo dat er een Topper wordt gezocht voor één keer.

Een optreden? Ja.
Een hele avond? Nee

Het is namelijk voor één medley.

Is de medley al bekend? Nee. Dat hangt natuurlijk van de Topper die gaat winnen af. 

Goed verhaal dus. Eigenlijk is het idee achter deze talentenshow blijkbaar geweest: Hoe hollen we het commerciele succes van De Toppers nog iets verder uit?

En toen kwam iemand op het geniale idee om een nieuwe Topper te zoeken. Iemand zal vast nog geopperd hebben dat deze eigenlijk niet nodig is. Maar dan zorgen we toch gewoon dat er toch één nodig is? Opgelost. Idee geboren.

Ik weet het niet, hoor. Dat SBS6 blijft gewoon een net-nietzender.

Geen opmerkingen: