maandag 12 februari 2018

Speld 2.0 (2) #43

Ronald KoemanBondscoach Ronald Koeman is tot dusver tevreden met de behaalde resultaten op de Olympische Winterspelen tot dusver. Ook de KNVB is in zijn nopjes met de prestaties van de nieuwe bondscoach.

Dat zegt KNVB-directeur Eric Gudde tegenover dit medium. 'Jarenlang hebben we gezwalkt op het hoogste niveau, maar Koeman zit er nog geen week en de prijzen vliegen ons om de oren.'

Nederland wist al vijf medailles te veroveren sinds de start van de Spelen en dat is boven verwachting. Koeman is redelijk nuchter onder alle lof die hem ten deel valt. 'Ik sta nu eenmaal bekend om het feit dat ik mijn mensen altijd op de plek laat starten waar ik denk dat ze het best uit de verf komen. Zo liet ik Ireen Wust en Carlijn Achtereekte keurig starten achter de startlijn en startte Sven Kramer gister ook op de juiste positie'.

De komende dagen zal blijken of Koeman inderdaad de beslissende factor is in het Oranjeteam. Zeker op donderdag, als bij de 10.000 kilometer het wisselbeleid cruciaal zal zijn. De afgelopen jaren, en zeker 8 jaar geleden in Vancouver, moest Sven Kramer het wisselbeleid van de toenmalige coach bekopen met het missen van een gouden medaille. Koeman staat echter om bekend dat zijn wissels een positieve invloed hebben op het wedstrijdverloop.

Koeman verwacht echter niet dat hem dit zal overkomen. 'Ik ben vaak gewisseld van baan de afgelopen jaren en weet dus hoe dit in zijn werk gaat'.

Na het missen van enkele grote toernooien weet Nederland dus eindelijk weer een rol te spelen op het internationale speelveld. Het is naïef te denken dat dit niet samenvalt met het recente aanstellen van Ronald Koeman op de belangrijkste Nederlandse trainerspositie.

Geen opmerkingen: