zaterdag 13 januari 2018

Wie is de Mol? #13

Wie is de Mol
Op geniale wijze werd vorige week het achttiende seizoen van Wie is de Mol gelanceerd. Voor wie het gemist heeft: De Mollemania lijkt zich dit seizoen af te spelen in Georgië, maar de deelnemers begonnen allemaal in koppels van twee in een ander land. In steden in omliggende landen. Geniaal bedacht.

Een opdracht bezorgde iedereen in ticket naar Tiblisi. Op één na. Pechvogel Ron Boszhardt mag thuisblijven. Hij was de eerste afvaller (Kom op, jongens. Dit behoeft geen spoiler alert. We zijn een week verder!)

Hoewel het programma al achttien jaar bestaat ben ik pas sinds drie jaar kijker. Ik vind het ook echt een leuk programma. Vooral de bedachte spellen zijn interessant en de manier waarop de kandidaten zich door de uitzendingen heen manoeuvreren is erg boeiend.

Maar één ding begrijp ik steeds niet. Wanneer ben je nu een goede mol?

Het doel van het spel is om te raden wie de mol is. En het doel van de mol is om zoveel mogelijk geld uit de pot te houden zonder dat dit voor de andere deelnemers opvalt.

Er is echter niks te winnen voor de mol. Met andere woorden: Lekker opgaan in de massa en geen geld uit de pot houden is ook goed. Dan val je lekker niet op en niemand die raadt wie de mol is.

Misschien is het een oplossing om een ranglijst bij te houden met daarin De Beste Mol ooit? Waarbij de criteria bestaat uit het geld dat uit de pot is gebleven én de hoeveel kandidaten al goed hebben bij iedere executie dat hij of zij de mol is? Dan krijgt de Mol een extra reden om actief te zijn én onzichtbaar te blijven.

Het is maar een idee, hoor! Verder ga ik lekker kijken :-)

Geen opmerkingen: