dinsdag 30 januari 2018

Nonsense Cup (1) #30

Nonsense CupU wist het waarschijnlijk niet. Maar er bestaat een heuse Nonsense Cup. Een cup die ik persoonlijk in het leven geroepen heb op 7 oktober 2017. 

Ergens vlak daarvoor las ik namelijk een artikel over de Helmond Cup. Een virtuele prijs die heel Europa doorgaat en ooit bij Helmond Sport begon. De prijs krijgen is vrij eenvoudig. Win van de ploeg die de Helmond Cup in zijn bezit heeft in een officieel duel. Om hem te houden: Zorg dat je geen wedstrijd meer verliest.

Dit vond ik zo'n leuk prijsje dat ik besloot de Nonsense Cup op te richten. Een eveneens virtuele prijs met hetzelfde idee als de Helmond Cup, maar dan voor internationale landenteams. Op 7 oktober begonnen trapten Gibraltar en Estland af (0-6). Een paar dagen later ontfutselde Bosnie-Herzegovina de prijs af van de Esten. 

Gisteren speelden Bosniƫ en Herzegovina tegen de Verenigde Staten. Het werd 0-0 en dus blijft de Nonsense Cup waar hij is. Morgen speelt Mexico tegen de bekerhouder en zal het proberen de prijs te ontfutselen in een duel die verder het etiket vriendschappelijk met zich mee zal dragen.

Natuurlijk hoop ik erop dat Mexico hem afpikt van BosniĆ« en Herzegovina, want dan is de kans groter dat de Nonsense Cup deze zomer op het Wereldkampioenschap zal schitteren. 

Klik hier voor informatie en statistieken over de Nonsense Cup.

Geen opmerkingen: