zaterdag 2 juli 2016

Tour de France 2016: De Tourpoule begint!

Toen ik zojuist de auto startte om naar de supermarkt te rijden hoorde ik de karakteristieke stem van Mart Smeets op de radio. Alle dooddoeners als de Tour is de Tour, de Tour wacht op niemand en 198 rijders kunnen de Tour de France winnen kwamen weer voorbij. De Tour gaat weer beginnen, en u weet wat dat betekent!

Natuurlijk betekent dat dat ikzelf weer aangespoord wordt om op de fiets te stappen om de klassiekers Zwolle-Hasselt of Zwolle-Hattem te fietsen. En deze natuurlijk pontificaal op Facebook te delen. Ik weet namelijk hoe dit gewaardeerd wordt door velen van mijn virtuele vrienden :-)

Overigens is de Tour de France normaal gesproken in de Nederlandse zomer wat het leuker maakt om te fietsen. Helaas viel de Nederlandse zomer dit jaar in mei en dus kijken we de Tour niet met een Radler vanuit de tuin, maar met een warme kop thee vanaf de bank.

Hoe dan ook! De Tour begint. En fietsen is leuk, maar nog veel leuker is voorspellen wie een koersritje gaat winnen. Ik ben het met De Mart niet eens dat 198 mensen de Tour kunnen winnen, maar wel kan iedereen een etappe winnen. En natuurlijk gaat u in de Hendrie Writes Tourpoule weer elke dag voorspellen wie de etappe gaat winnen.

Een jaar geleden ging Patrick van Riel er met de fel begeerde overwinning vandoor. Hij verwierf een plekje in de Hall of Fame waar Arjan Hoeksma (winnaar 2013) en Floris de Jonge (2014) zich al bevonden. 

Zij kunnen zich alledrie opnieuw bij de favorieten rekenen van dit jaar. Daarnaast zijn natuurlijk de wielerkenners als Bart van Asperen, Stefan Meijerink en Cees van Vugt opnieuw topfavorieten. Aangevuld met talloze outsiders die het de favorieten zo lastig mogelijk willen maken.

Elke ochtend krijgt u de prangende vraag op Facebook: Wie wint de etappe? U kan erop rekenen dat de Froomes en Nibali's van deze wereld gespannen aan Facebook gekluisterd zullen zitten met maar één vraag: Wie wint de Tourpoule?Geen opmerkingen: