zaterdag 4 juli 2015

10 alleraardigste tweets over Le Grand Depart

Alle fietsen worden vanaf 3 juli verwijderd i.v.m. de Tour de France
Hoe verzin je het?
Zo. De kop is eraf. Helaas was het niet Tom Dumoulin die de overwinning pakte vandaag, maar de Australiër Rohan Dennis was de snelste in Utrecht tijdens Le Grand Depart. Tijdens dit soort grote evenementen is het hart altijd vol en loopt mijn mond dus ook over. Het liefst prop ik mijn blog vol met allerlei zaken over de Tour de France (Geen zorgen, ik zal doseren). En dat terwijl ik er niet eens verstand van heb. Ik ben niet de enige die graag zijn ei kwijt wil online. Ik zocht 10 leuke tweets uit.

*Utrecht ligt erbij als een opgetogen bruid
Weet even niet of Claudia de Breij dit schreef voor of na het feest in Utrecht, maar in beide gevallen zal de vergelijking wel treffen denk ik.

*Jos the Boss
Jos van Emden maakt indruk met zijn tijd van 15:11 en de vijfde plaats van de etappe. Iemand geeft de renner van LottoNL-Jumbo een nieuwe bijnaam. De Twitteraar wordt echter wel direct op de vingers getikt. Er is namelijk maar één Jos the Boss, maar die heeft deze status niet in het fietsen verworven.

*Typisch Nederlandse naam. Van Molen. Maar dan op z'n Frans
Een Twitteraar ontdekt iets 'opmerkelijks' wat betreft de naam van Neerlands hoop vandaag: Tom Dumoulin

*Je kunt een glas water op zijn rug zetten. Op de finish is er nog geen druppel over de rand geklotst.
Journalist Thijs Zonneveld over de stijl van diezelfde Tom Dumoulin.

*We start in Utrecht and cycle even underneath the Stupidtower
Voor de liefhebbers van letterlijk vertalen is dit een aardige. Lenny had het kunnen zeggen (die laatste zin snapt niet iedereen, maar wel zij die de eerste week van juni net als ik in Hattem vertoefden).

*Begrijp dat er vandaag een publiek feestje van ca. 15 miljoen euro in Utrecht wordt gehouden

Arie Slob heeft namens de politieke partij ChristenUnie zijn bedenkingen bij de festiviteiten in Utrecht. Iedereen zal zijn eigen mening over dergelijke feesten hebben en houden.

*Ik zei: Neem wel even een bidon mee!
De grap ontgaat u waarschijnlijk, maar is best oké als u dit plaatje erbij ziet. Flauw? Jep!

*35 graden en onze koning loopt in pak. Blijkbaar niet de grootste intellectueel of hij kan goed tegen warmte
Blijkbaar zijn er mensen die onze koning in dergelijke gelegenheden verwachten in een hemdje zonder mouwen en een flitsend korte broekje afgewerkt met hippe sneakers

*Zo, dat is weer het einde van de hype
#Dumoulin kwam erachteraan. De favoriet is inderdaad een beetje gehyped, maar wat had je dan verwacht?

*Dus als ik het goed begrijp wil niemand met dit weer een trui aan, maar als het een gele is gaan we ons er opeens het snot voor de ogen fietsen..
Eentje in de categorie '22 mannen lopen achter een bal aan en als ze hem hebben schieten ze hem weer weg' maar dan wel beter. Er zit wat in. Veel te heet een trui met dit weer. Maak er lekker een geel polsbandje van ofzo (-:

Geen opmerkingen: