zaterdag 4 juli 2015

De Tourpoule gaat van start!

4 juli 2015. Dat is de datum van vandaag. Dat hoefde ik u eigenlijk niet te vertellen. Want u weet dat. Deze datum staat namelijk al maanden met geel omcirkeld in uw agenda. Als dat al nodig is. 

Nog één keer de einduitslag van 2014
Nog één keer de einduitslag van 2014

In Utrecht beginnen namelijk enkele enthousiaste renners aan de ronde der rondes. De Tour de France is voor fans van wielrennen wat voor voetbalfans het WK is. De ultieme climax van het seizoen. En wielrenners mogen er dan zelfs elk jaar van genieten. De mazzelaars!

Meeste mensen denken aan de namen Nibali, Froome of misschien Bau en Lau. Aan de Koninginnerit of een spannende tijdrit. Het onthaal in Parijs misschien ook wel. 

Maar de echte liefhebbers herinneren zich maar twee echte helden. Arjan en Floris zijn de namen die er toe doen. U weet waar ik het over heb. De tourpoule zal vandaag weer starten. Daar waar de echte strijd gevoerd wordt. Waar de spanning jaarlijks pas echt om te snijden is. Het gerucht gaat zelfs dat er poules zijn waarin je kunt voorspellen wie de Tourpoule van dit blog gaat winnen. Ik bedoel maar!

Grote kanshebbers zijn de hiervoor genoemde winnaars van 2013 en 2014. Grote vraag is natuurlijk ook wanneer meesterkenner Bart de elk jaar torenhoge verwachtingen waar gaat maken. En wat te denken van Adri? Hoe hoog zijn de ogen die zij zal gooien als ze er wel achter komt dat Joop Zoetemelk al jaren met pensioen is? Ook de organisatie zelf zal weer een gooi gaan doen. Dat kan alleen in een competitie die zo zuiver aan de graat is als deze. Geen doping en geen matchfixing.   

Vanmiddag gaan we weer van start met de proloog in Utrecht. 26 juli eindigen we in Parijs. De winnaar van de Tour weet dan wat zijn prijs is. De winnaar van de Tourpoule echter nog niet. Is het een boek? Een film? Een schilderij? Een kus van de vrouw van je leven? Het is nog één grote verrassing. Temeer ook omdat de organisatie het zelf ook nog niet weet. Maar de beloning komt, dat weten ook de voorgaande winnaars. 

We gaan dus van start. De eerste voorspelling is al binnen. Een nog niet nader te noemen persoon zet voor de proloog in op Tom Dumoulin. Dat is de enige tip die u gaat krijgen dit jaar. Veel voorspellingsplezier!

Geen opmerkingen: