zaterdag 22 september 2018

Zaterdag Gastblog: Floris #265

Floris de Jonge #265

Vorige week plaatste ik een oproep om een gastblog in te sturen. De reacties zijn overweldigend, liefst twee personen stuurden al wat in. Dat gaan er vast nog meer worden. Wie anders dan Floris de Jonge was al binnen het uur bereid om een gastblog aan te leveren. En, krijg nou wat, het gaat over.. Het gaat over mij? Ja, het gaat over mij!

Kiers. Hendrie Kiers. Een jongeman die ik een tiental jaar geleden heb ontmoet. In de wereld van kinderavonturen. Leuke vent en voetballiefhebber. Dat is fijn, want ik heb geen verstand van techniek of scheepvaart. En daar ging en gaat het vaak over in Hattem, de plek waar we elkaar ontmoet hebben.

Hendrie is een fanatiek schrijver. Van toneelverhalen, blogs (waar begin je aan) en ook vooral van quizzen. De Tour de France quiz, Olympische Spelen en de WK Koorts Quiz. Ooit won ik de eerste quiz die Hendrie op Facebook gooide. Mooi man. 

Buiten Hattem ontmoette ik Hendrie nooit. Of slechts één keer. In levende lijve tenminste.
Wel app ik met hem, af en toe bellen we en ik volg hem op Social Media. Dat zouden meer mensen moeten doen. Denk ik. Vind ik...

Een leuke vent die Hendrie. Dito vrouw trouwens. Die houdt hem wel onder de duim. Hendrie blonk (en dat gaat hopelijk nog wel eens gebeuren) uit in kleine speciale rollen in ons (nationaalkamphattem.nl) Kampverhaal. Als ijscoman met een omgekeerd ijsje op zijn hoofd of als Schotse goodguy die iedere dag uit een op een vulva lijkende rose (Engels) gekropen kwam. 

Ja het is een bijzondere vent die Hendrie. Hij doet dus heel erg leuke dingen in zijn soms spaarzame vrije tijd.

Dat hij voor Ajax is snap ik dan weer niet van zo'n leuke gast. Nou ja, niet snappen. 

Ok. Iedere man heeft zo zijn eigenaardigheden...


Bent u na het lezen van dit blog getriggerd om een gastblog te schrijven? Dit kan. Graag zelfs! Klim in de virtuele pen en mail de uitkomst naar dit mailadres.

Geen opmerkingen: