zondag 5 augustus 2018

Veronica's Beachvoetvolley #217

Veronica's Beachvoetvolley
Van het weekend zat ik voor de TV te zappen en als de weersomstandigheden het niet zouden verraden dan was het wel het programma-aanbod geweest dat mij liet weten dat het zomervakantie was. 

Mijn gedachten dwaalden af naar het programma wat ik vaak in de zomervakantie keek.

Veronica's Beachvoetvolley.

Het was de ultieme methadon voor de jonge voetballiefhebber in tijden van de zomerstop. Tegenwoordig begint het voetbalseizoen zo ongeveer als het voorgaande seizoen gestopt is, maar een jaar of twintig (zei ik twintig?!) geleden toen ik een jaar of elf was moesten we het doen met voetvolley.

Op een Frans of Spaans strand speelden enkele koppels die bestonden uit bekende voetballers tegen elkaar een paar potjes voetvolley. Best spannend en vermakelijk. De wedstrijdleiding lag in handen van echte topscheidsrechters als Mario van den Ende of John Blankenstein. De presentatie werd meestal gedaan door Harry Vermeegen. De onvermijdelijke presentator die onzinrubrieken deed als een drankmixjes maken die dan de naam Marc Overmars of de gebroeders De Boer droeg.

Het lukt mij niet echt beelden ervan te vinden, maar misschien moet ik wat beter zoeken.

Maar wat blijkt na een bescheiden zoektocht op het internet. Net nu ik dacht dat het nostalgie was blijkt het heel anders te zijn. Voetvolley komt terug op TV. Vanaf 10 augustus. Vamos! 

Geen opmerkingen: