dinsdag 1 mei 2018

De vierde maand #121

De vierde maand

Eerst het belangrijkste: De uitdaging staat nog steeds overeind. Elke dag een blogje plaatsen. Soms werk ik dagen vooruit, soms krijg ik met horten en stoten 's ochtends het blogje af. Soms van hoge kwaliteit en soms naar mijn idee te afgeraffeld. Al is dat geen verrassing.

Een van de redenen van het dagelijks bloggen was ook de vraag wat het met mijn blog zou doen. Ik had niet per se een extreme groei verwacht, maar wel dat ik maandelijks meer zou gaan groeien. 

Voorlopig is niks minder waar. Januari was by far de topmaand. Februari kwam in de buurt en maart en april blijven daarop achter. April doet het dan wel weer beter dan maart. Daar heb ik wel een verklaring voor. De afgelopen maand zijn regelmatige artikelen gedeeld op mijn eigen Facebookpagina in plaats van de Facebookpagina die hoort bij dit blog. Dat leidt tot meer verkeer.

Conclusie is dus dat een Facebookpagina voor een blog een prima idee is, maar je moet er dan wel tijd voor hebben en maken. Dat lukt niet of moeilijk naast elke dag een blog schrijven. Ik wissel het af voorlopig, afhankelijk of het de mensen in mijn persoonlijke tijdlijn het interesseert deel ik artikelen op mijn persoonlijke Facebook. Wanneer ik dit niet verwacht kies ik voor delen op de Facebookpagina van dit blog.

Verder is de verklaring voor het verval van januari/februari naar maart/april ook wel verklaarbaar. Januari was het nieuw en het kende wat rake stukken die opgepikt werden door de sociale media. Denk aan Handsfree bellen in de binnenvaart én de Gouden Scoritotip. Februari was in de ban van de PyeongChangPoule en de winnaar van deze poule nodigde al zijn vrienden uit op het bericht dat hij gewonnen had. Het leidde tot veel verkeer naar de website.

Aanjagers die maart en april blijkbaar wat minder hadden. . De best bezochte artikelen waren deze maand Easter EggsOlie en Vluchtstrook. Ze zijn de moeite waard. Relatief goed gelezen, maar ze halen niet de scores van voornoemde artikelen.

Het maakte het plezier in het bloggen er overigens niet minder om. Al is het natuurlijk wel erg leuk om gelezen te worden. Mocht er dus eens een artikeltje tussen zitten die u aan het glimlachen heeft gemaakt:

Deel hem eens op Facebook
Twitter het artikel
Zet de link in een Appgroep met vrienden
Of deel het met u buurman die naast u op kantoor zit

Zou echt tof zijn.

Geen opmerkingen: