woensdag 28 maart 2018

Ander uiterlijk #87

De meeste van jullie hebben het ongetwijfeld al gezien, maar sinds enkele dagen heeft dit blogje een iets ander uiterlijk.

De zogenoemde Dynamische Weergave.

Er zijn meerdere wijzigingen, maar de voornaamste is waarschijnlijk dat een artikel nu over de breedte van het hele beeldscherm te lezen is. De zijbalk die voorheen rechts te vinden is kan men nu per rubriek openklikken. Verder wordt de mogelijkheid tot delen via de verschillende sociale media nu anders aangeboden.


Snapshot Blogger Dynamische Weergave
Het thema Tegels
Er is echter nog een feature die misschien niet gelijk opvalt, maar die ik zelf erg leuk vindt.

Want als u linksboven zou drukken ontstaat de dynamische weergave. En kan men kiezen uit meerdere opties om het overzicht van alle artikelen weer te geven.

Zo is er de keus uit de optie Tegels (Flipcard). Het overzicht wordt aangeboden in kleine vierkante plaatjes die horen bij het desbetreffende artikel. Of de optie Tijdschrift (magazine) waarin de artikelen worden aangeboden in tijdschriftstijl. Inclusief de klassieke optie zijn er zeven opties. Het is de moeite waard om het te proberen.

De optie is overigens alleen beschikbaar op de desktopversie. De mobiele versie heeft zeker een netter uiterlijk, maar heeft niet de features die de desktopversie wel heeft.

Zelf ben ik er blij mee en ik had het misschien wel eerder moeten doen. Het ziet er allemaal wat gelikter uit en de extraatjes vind ik zelf wel gaaf. 

Het wordt nog wel wat met dit blog...

Geen opmerkingen: