dinsdag 10 februari 2015

Legendarisch blog

Claudia de Breij zei ooit over het liedje 'Mag ik dan bij jou' dat het liedje beter is dan dat ze zelf eigenlijk is. Het nummer weet zich inmiddels aardig te nestelen tussen de beste nummers van het Nederlandstalig muziekgenre. Je hoeft dus niet bovenaan de ladder te staan om een legendarische footprint achter te laten.
"Een footprint achterlaten waarvan bloggend Nederland zegt: Die moet je gelezen hebben"
De beste zijn
Dat ik ergens echt de beste in wordt, dat geloof ik niet zo. In elk geval zou ik niet weten waarin. Er is geen sport waarin ik bovenmatig of zelfs niet gemiddeld getalenteerd ben. Muzikaal ben ik allerminst, mijn rechterhand functioneert vergelijkbaar als mijn linker en toen de intelligentie werd uitgedeeld stond ik weliswaar niet achteraan, maar toch zeker ook niet voor in de rij.

Een leuk verhaal op papier zetten, of op beeldscherm, dat gaat mij dan nog wel wat beter af. Vooral ook omdat ik het leuk vind.

Footprints
Als Claudia de Breij ooit met pensioen gaat laat ze dus in elk geval 'Mag ik dan bij jou' achter. Nummer 19 in de meest recente Top 2000. Toch een aardige mijlpaal. Er zijn nog wel wat meer voorbeelden: Kluun schreef aardig wat goede boeken, maar laat de wereld ooit de bestseller 'Komt een vrouw bij de dokter' achter. Platina in Nederland, maar ook nummer 1 in pak 'm beet Taiwan. Om nog maar te zwijgen van de treffer van Dennis Bergkamp tijdens Nederland - Argentiniƫ op het WK van 1998.

"Wie weet dat ik dus ooit op een regenachtige zondagmiddag per ongeluk de eerste woorden schrijf van een blog die iedereen zich over 100 jaar nog herinnert"

Een blogartikel noemen die een dergelijke status afgedwongen heeft dat lukt mij niet. Daarvoor doe ik niet lang genoeg mee. Zelf zo'n artikel schrijven dat lijkt mij wel wat. Een footprint achterlaten waarvan bloggend Nederland zegt: Die moet je gelezen hebben. Een artikel dat opvalt tussen de rest. Een kleurrijk raspaardje tussen de grijze muisjes. 

Geen illusies
Voorlopig maak ik mij nog niet al te veel illusies. Soms ben ik best trots op mijn artikelen, maar op een enkele verjaardag na zijn ze maar zelden gespreksstof. Best bezochte artikel is overigens het verhaaltje over Ezrah. Ons in 2012 overleden hondje. Bijna 5500 pageviews.

Een schijntje dus vergeleken met de prestaties van Claudia de Breij, Kluun of Dennis Bergkamp. Maar zij wisten waarschijnlijk ook nog van niks toen het eerste akkoord gespeeld werd, de eerste letter op papier ging of bij de eerste balaanname. Wie weet dat ik dus ooit op een regenachtige zondagmiddag per ongeluk de eerste woorden schrijf van een blog die iedereen zich over 100 jaar nog herinnert. En die uiteraard beter is dan dat ik zelf ben. 


4 opmerkingen:

Sophie zei

Moet ik mij schamen dat ik dat liedje niet ken...

Hendrie zei

Nee, hoor. Ik vergeef het je ��

Dina zei

Hihi ik ken dat liedje helemaal niet, maar ik ga het zometeen eens even opzoeken op YouTube.
Je hebt vast talenten, je moet er alleen nog een beetje achter komen wat dat dan precies zijn. En weet je, eigenlijk hoef je helemaal niet 'de beste' te zijn (ik bedoel: 'de beste' is ook maar relatief). :)

Hendrie zei

Nou, de beste hoef ik ook niet te zijn inderdaad. Iets achterlaten wat Nederland (of de wereld, wie weet) zich herinnert in lengte van jaren zou tof zijn. Maar zo niet, ook goed (-:


P.S. Het liedje is de moeite waard, absoluut luisteren dus.