vrijdag 3 juli 2020

Vanaf de zolderkamer (4)

De helft van het jaar 2020 is inmiddels alweer achter de rug. De tijd vliegt als een razende voorbij. Tijd voor weer een bescheiden kijkje achter de schermen van dit blog.

Waar vroeger de zolderkamer een fijne plek was om even lekker een zinloos verhaaltje te tikken. Inmiddels bevind ik mij een stuk liever aan de keukentafel. Het thuiswerken heeft veel voordelen, maar na een uur of acht op zolder gebivakkeerd te hebben kan ik de zolder niet meer zien. Het is fijn om vast te stellen dat het nauwelijks weerstand opwekt om af en toe weer lekker naar kantoor te mogen.

Aan die keukentafel is het in ieder geval gelukt om deze maand weer twee blogjes te typen en warempel werden deze eigenlijk bovenmatig goed bezocht. Waarom is eigenlijk best raadselachtig. De titels Thuiswerken en Thermostaatkraankoning nodigen niet per se uit om direct te klikken. Mij is geleerd dat je daarvoor beter titels kan gebruiken als Naaktfoto's (M/V) of 5 manieren om snel rijk te worden. Toch hadden de meeste mensen blijkbaar interesse in mijn ervaringen wat betreft thuiswerken en thermostaten. 

Ondertussen benut ik de spaarzame tijd nog steeds regelmatig met het vraagstuk wat te doen met dit blog. Ooit ben ik begonnen in 2011 om gewoon wat te schrijven. De stukjes die ik op Hyves schreef wilde ik weleens op een soort van eigen platform kwijt. Daarna volgde er van alles en nog wat. 

Daarna is het blog van alles geweest. Van opinieblog tot voetbalblog en van quizplatform tot bloggersblog. Alles kon.  Natuurlijk ook letterlijk, want als er staat dat Hendrie Schrijft dan betekent dit ook dat Hendrie bepaald wat er geschreven wordt. Dus worden er soms ook gewoon boeken gerecenseerd of komen er zomaar wat verhalen voorbij met vrienden. Soms dacht ik even: Laat ik wat populaire artikelen schrijven en proberen wat geld met mijn blog te verdienen (wat inmiddels gelukt is, in 9 jaar is er een cent of 27 uitbetaald) 

Maar inmiddels is dit blog ook wel een beetje een stuck in the middle aan het worden. En misschien vind ik dat wel vervelend.

Grote kans dat ik een beetje zo voort hobbel, maar soms denk ik weleens: Ik haal alles offline. Of ik denk de leukste artikelen laat ik staan en ik begin ergens anders opnieuw. 

Mocht iemand een leuke tip hebben. Schroom niet om hem te geven, maar voor nu fijn weekend!


Geen opmerkingen: