zaterdag 23 mei 2020

Vanaf de Zolderkamer 2020 (3)

De derde editie van Vanaf de Zolderkamer. Het hadden er al vijf moeten zijn, want het idee was om elke maand een update te geven vanachter de schermen van dit blog.

Dat is dus niet gelukt, al was er op een gegeven moment ook niet veel meer te melden. Uiteraard besef ik mij dat dit voor vaste lezers niet zo netjes is, waarbij ik direct wil melden dat ik in de veronderstelling dat die groep vaste lezers uit niet veel meer sympathiekelingen zoals mijn moeder bestaat en een van de Hall of Fame helden die af en toe opschepperig wil laten zien hoe goed hij in quizzen is.

Maar ok√©, of het door de Coronaperiode komt of niet weet ik niet, maar naast tijdgebrek was er gewoon weinig zin in het schrijven van vrolijke blogjes. Echt gepast zou dat misschien ook niet geweest zijn, wetende dat ik in de directe omgeving ook mocht ondervinden dat de ouderen en zwakkeren onder ons een behoorlijk goed richtingsgevoel voor het oog van de naald moeten hebben om een eventuele gevecht met Corona in hun voordeel te beslechten. Overtuigd van het feit dat humor en relativering altijd onmisbaar zijn is dat echter uiteindelijk denk ik ook niet echt de reden geweest van het niet bloggen. Dat ik het met thuiswerken een stuk drukker heb is een feit en waarschijnlijk de voornaamste reden. 

Het voornoemde allemaal bij elkaar opgeteld zorgde er dus voor dat er niet geblogt werd en zelfs even overwoog ik om van dit blog een mooie top-10 te maken van de leukste verhalen en er een punt achter te zetten. Dat idee is er misschien nog steeds wel, maar de vingers beginnen toch ook voorzichtig wel weer een beetje te jeuken. 

Feit blijft dat mijn laatste blogje voorlopig geschreven is over Hakim Ziyech, ergens vlak nadat hij bekend maakte dat Chelsea het komende seizoen zijn nieuwe werkgever zou zijn. Dit was enkele weken voordat Corona ons continent volledig lam legde en bij gebrek aan actualiteit met betrekking tot het rollen van een voetbal lijkt dit inmiddels echt heel lang geleden.

Wat leuk is om op te merken is dat de titel van deze maandelijkse update voor de lezers, die dus bij lange na niet maandelijks is, inmiddels op waarheid is berust. Ik schrijf nu echt vanaf de zolderkamer. Dat kwam niet zomaar tot stand. Sterker nog, dat was een hele klus. Tijd om daar eens wat over te schrijven. Stay tuned!

Geen opmerkingen: