vrijdag 7 februari 2020

Vogels naar mijn vogelhuisje aan het lokken...

Iemand zei het laatst al eens tegen mij. 'Als ik door mijn tijdlijn op Facebook scroll dan zie ik vooral gedeelde artikelen, geplaatste foto's, een handvol reclame en mensen die andere mensen taggen in posts met de meest uiteenlopende onderwerpen. En daarnaast kom ik jou nog weleens tegen met geschreven berichten'Dat zal wel kloppen. Ik mag immers graag wat schrijven en hoewel nog maar zelden af en toe op Facebook. Dat het landschap op Facebook de laatste jaren enorm veranderd is besefte ik toen pas. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik inderdaad, op een aantal verstokte volhouders na, nog maar weinig geschreven posts. Een paar jaar geleden kon je makkelijk iemands leven volgen* via de tijdlijn, wat toen misschien ook nog wel prikbord heette. 

Mocht ik ooit een hoge publieke functie krijgen is één ding zeker: Ik ga alle Late Night Talk Shows halen met deze onzin.

Tegenwoordig ben je daarvoor eerder aangewezen op Instagram, waar je dagelijks elkaars selfies kunt bewonderen. Als je pech hebt mis je wel wat, want in de nieuwste trend zijn de foto's maar enkele uren zichtbaar.

Ik schreef al eens eerder over de mogelijkheid van Facebook waarop je al je posts op Facebook van de dag van vandaag kan terugzien. Dagelijks denk ik weer: Was de mogelijkheid er toen maar geweest om ze maar 24 uur zichtbaar te laten zijn.

Zo is er de Hendrie van 2014 met de waanzinnige grap: Net mijn luchtgitaar weggegooid en dan draaien ze Thunderstruck. Gelukkig heb ik er nog eentje #Top2000. Met mijn humor was sowieso niet veel mis, want de Hendrie van 2011 verblijdt u met de mop: Wat zegt een 0 tegen een 8? Ook fijn om te weten. De uiterst belangrijke post: Slapen. Of wat te denken van 2015? Druk in de Albert Heijn. Het lijkt wel sale. Of Sail. Beide kan. U raadt het al: Het was augustus en in Amsterdam was een groots vijfjaarlijks evenement aan de gang. Welke kunt u ongetwijfeld uit de post halen.


En vergis u niet. Er zijn dus vrienden die de moeite namen om dit te liken.

Vandaag kromden mijn tenen echter tot het dieptepunt. De Hendrie van 2011 probeerde in februari 2011 vogels naar zijn vogelhuisje te lokken. En vond het nodig dit wereldkundig te maken via Facebook. Al gauw kwamen er tips, want ik liet mij ontvallen dat er geen kip op af kwam. 'Kippen? Roodborstjes en musjes bedoel je toch? Je moet geen brood gebruiken. Dat is meer voor eendjes'. Gelukkig zijn er ook serieuze tips. 'Je moet er een Big Mac inleggen'. Een pech: Toen al overleefde een Big Mac een wandeling van de keuken naar de tuin niet. 

U leest dat het voor mij ook beter zou zijn om te stoppen met dit soort onzin. Facebookpost die in een paar seconden geplaatst zijn (notabene nog in nuchtere toestand ook, al zou je dat niet zeggen) doen je imago geen goed. Mocht ik ooit een hoge publieke functie krijgen is één ding zeker: Ik ga alle Late Night Talk Shows halen met deze onzin.

Maar zo ver zal het wel niet komen. Tot die tijd: Keep you posted!

*Disclaimer: Jaja, ik weet het. Je kan elkaar ook bezoeken of desnoods bellen om te vragen over hoe het gaat. Maar dit gaat over social media en moet je niet verder ook niet te serieus nemen, he? Capiche?


Geen opmerkingen: