zaterdag 1 februari 2020

Vanaf de zolderkamer 2020 (2)


De kop is eraf. Januari van het jaar 2020 is afgevinkt. Een mooi oment om eens even aan het bureau te gaan zitten op de zolderkamer en vanaf daar weer een inkijkje te geven achter de schermen van Hendrie Schrijft.

Klinkt mooier dan het is. Zo spannend is het niet, want zelfs de zolderkamer is een beetje gelogen. Blijkbaar ben ik te lui om twee trappen naar zolder te lopen en doe ik mijn blogwerkzaamheden gewoon aan de eettafel. Maar de titel 'Vanaf de Zolderkamer' spreekt meer tot de verbeelding.

Achter die schermen is het ook al geen hogere wiskunde. Meestal is het niet veel meer dan het openklappen van de laptop, een verhaal tikken, plaatje erbij zoeken en publiceren. En er dan van verschillende kanten op gewezen worden dat je de spellingscontrole blijkbaar weer eens niet uitgevoerd hebt. Wat dan wel weer bewijst dat het gelezen wordt en dat is ook wat waard.

Het is in ieder geval in januari gelukt om het voornemen elke week een artikel te plaatsen na te komen. Als dag om te publiceren koos ik vrijdag. Volgens mij is het belangrijk om daar een beetje vastigheid in te hebben. Mochten er per ongeluk een paar trouwe bezoekers zijn, dan weten die wat ze kunnen verwachten.

Zoals te lezen was in de eerste berichten vanaf de zolderkamer dit jaar zou het weer wat meer over voetbal gaan. Dat heeft u waarschijnlijk gemerkt, al werd tevens ook de boekenwurm van stal gehaald en plaatste ik een kritische noot bij Wie is de Mol?.

Een van de pijlers onder dit blog zijn de befaamde quizzen en voorspelcompetities. Het jaar 2020 leent zich daar dan ook enorm voor met grote sportevenementen voor de deur. Om vast warm te draaien zijn we deze maand afgetrapt met wat voorspellingen in de Eredivisie. Bedoeling is om op deze pagina er een liveblog over bij te houden.

Traditioneel sluiten we natuurlijk af met het best bezochte artikel van de maand en het artikeltje wat misschien wel iets meer aandacht had verdiend. In 'Hoe laat begint Anderlecht - Ajax?' beschrijf ik mijn twijfels over een BeneLiga. Het thema werd afgelopen maand voor de zoveelste keer weer een actueel. Het werd echter niet echt opgepakt in mijn bezoekersaantallen. Neem dus nog even de moeite én reageer vooral. 8 podcasts om de Eredivisie mee te hervatten daarentegen werd opgepikt door de FC Afkicken's en Staantribunes van deze wereld en daardoor alleen al via Twitter honderden keren bezocht. Het is dan ook met afstand het best bezochte artikel van de afgelopen maand. 

Mocht u dus niet van lezen, maar wel van luisteren houden. Lees dan vooral even laatstgenoemd artikel om daarna veel luisterplezier te hebben.Geen opmerkingen: