woensdag 1 januari 2020

Vanaf de zolderkamer 2020


Na al het bloggende geweld van 2018 ging het aantal blogs in 2019 drastisch terug. Dat is nog zacht uitgedrukt. Meer dan 365 in 2018 werden er een schamele 26 het afgelopen jaar. Dat is nogal een verschil.

De reden laat zich natuurlijk raden. Elke dag een blogje schrijven (of op een dag vijf vooruit schrijven) is een leuke uitdaging, maar daarna heb je het ook wel even gezien. Na een stop van een kleine drie maanden pakte ik het langzaam weer op, al bleef het minimaal.

Dat hoop ik het komende jaar weer beter te doen. Iets vaker bloggen. Geen zorgen, het wordt geen 365 dagen challenge, maar er moet in ieder geval weer ietsje meer regelmaat in komen.

Afgelopen jaar koos ik om mijn voetbalverhalen te scheiden van de andere verhalen op mijn blog. De Voetbalpen zou u moeten voorzien van mijn voetbalschrijfsels en alle andere diepzinnige verhalen zou u op dit blog moeten lezen. Een grote fout.

En blijkbaar was het ook niet makkelijk om daar zelf achter te komen. Gelukkig vroeg iemand mij op een gegeven moment waarom ik dacht dat het wel even zou lukken om naast een fulltimebaan, een gezin en nog wat andere tijdrovende hobby's twee hobbyblog's in de lucht te houden. Juist. Goede vraag. Sloeg werkelijk waar nergens op.

Daarnaast, was zijn redenatie, was de titel van het blog Hendrie Schrijft. Als het de Hendrie was die hij kende schreef die vooral graag leuke en makkelijke leesbare verhalen over voetbal. Als het blog dus de naam Hendrie Schrijft draagt, waarom zou dit dan niet veel en vaak over voetbal gaan?

Geen woord van gelogen natuurlijk. 

De Voetbalpen zal weer terug in zijn sluimerstand gaan en Hendrie Schrijft zal weer voetbalverhalen gaan publiceren het komende jaar. Het jaar leent zich daar ook wel voor, hè? Met een WK voor de deur. Tel daar de Olympische Spelen en de onvermijdelijke Tour de France bij op en de inspiratie begint automatisch te stromen. Meer bloggen moet er dus het komende jaar weer van gaan komen.


Ook een jaaroverzicht heeft er eind 2019 aan ontbroken, maar ik wil u niet onthouden dat Activity Tracker bij uitstek het best bezochte artikel van het afgelopen jaar was. Rode Kaart is een tip van de schrijver en de Nonsense Cup zou eigenlijk iets meer aandacht verdienen.

Een gelukkig 2020 gewenst!

Geen opmerkingen: