donderdag 23 januari 2020

Quiz en voorspeljaar 2020: De voorspellingen van de Eredivisie

Voorspellingen Hendrie Schrijft Voorspelcompetitie

Tien deelnemers. Dat is een prima aantal om een leuke voorspelcompetitie mee te hebben. 

Over één ding zijn alle nonstradamussen het unaniem eens. Zelfs de meest verstokte Feyenoordfans van het panel weten het zeker: Ajax wordt kampioen. Verder twijfelen er maar weinig aan dat Tadic als eerste de grens van zowel 10 assists als 10 doelpunten weet te slechten, al heeft Ziyech daar blijkbaar ook nog redelijke papieren voor. Daarentegen lijkt Myron Boadu de topscorersprijs al bijna in handen te hebben. Misschien dat Promes hem daar nog vanaf weet te houden of heel misschien Steven Berghuis nog. 

De beker gaat eveneens naar Ajax volgens de meestervoorspellers, al gaan Feyenoord en AZ er nog veel aan doen om het de Amsterdammers lastig te maken. 

De kans dat er nog trainers sneuvelen lijkt klein, maar als er iemand op zijn tellen moet passen is dat volgens de glazen bollen toch vooral John Stegeman. 

RKC zien we vrijwel zeker niet meer terug volgend jaar. Het is vooral de vraag wie er met de Waalwijkers mee gaat afdalen naar de Keuken Kampioen Divisie. ADO en VVV lijken hiervoor de grootste kanshebbers met PEC Zwolle in het kielzog.

Dan de onwaarschijnlijke voorspellingen, in de volksmond ook wel grillburgers genoemd. Direct belangrijk te vermelden: Voor de quiz vervalt vraag 10! De voorspellingen liepen namelijk nogal uit één. Zo voorspelden de wat voorzichtigere voorspellers een derde plek voor Feyenoord of drie degradanten (waarvan we nu al zeker weten dat het er 2 zijn), terwijl de avonturiers hun handen in het vuur steken voor een kampioensapotheose waarbij Babel een wit kapsel met rode kruizen heeft of wordt er zelfs gedacht aan een heldenrol voor Ziyech het restant van het seizoen, maar dan wel in het shirt van PEC Zwolle! Het zou de quiz oneerlijk maken, dus daarom genieten we van de originaliteit, maar levert het aan het eind geen punten meer op.

Tot slot wijs ik jullie nog even op de pagina, waarbij het nieuws rondom deze quiz een beetje bijgehouden zou worden. U vindt deze pagina hier!

Geen opmerkingen: