vrijdag 15 november 2019

Nonsense Cup: Nemen we hem mee 2020 in?

Iedereen lijkt er al zeker van te zijn, maar het moet dit weekend nog wel eventjes gebeuren. Noord-Ierland en Estland kunnen nog in de weg staan, maar eigenlijk lijkt niemand zich zorgen te maken over deze twee niemendalletjes. Hoe dan ook, over een paar dagen weten we het: Gaat Oranje 2020 in met de Nonsense Cup in handen?


Nonsense Cup: Noord Ierland - Nederland

7 oktober 2017 werd het eerste duel gespeeld waarin de Nonsense Cup op het spel stond. Dit historische moment (leer het uit uw hoofd, het wordt ooit een quizvraag) vond plaats in Gibraltar. Als laagst genoteerde land in de FIFA-ranking hadden zij de Nonsense Cup gratis gekregen van de organisatie. Het nationale team aldaar ging met 0-6 onderuit tegen Estland en mocht hem dus, niet geheel verrassend, direct inleveren.

Inmiddels zijn we 29 duels verder en via verschillende omzwervingen langs onder meer Brazilie, Belgie en Frankrijk is de beker inmiddels weer in Nederlandse handen. Dit jaar resten er nog twee duels voor Oranje. Zaterdagavond tegen Noord-Ierland en als deze horde genomen wordt is Estland-thuis het laatste obstakel van dit jaar. Het kan dus ook nog dat we het jaar uit gaan met als houder het land dat de cup ook ooit als eerst veroverde.

De kaarten liggen echter goed voor Nederland, al hoeft Noord-Ierland in het eigen Windsor Park ook weer niet als zekerheidje worden gezien. Het had vorige maand in De Kuip ook zomaar de Nonsense Cup kunnen ontfutselen, nadat het een kwartier voor tijd op voorsprong kwam, maar dat trok Nederland nog op tijd recht. Daarnaast is het nog twijfelachtig of Memphis en Gini Wijnaldum meedoen. Saillant detail: Dit zijn nou precies de nummers 1 en 2 op de alltime-topscorerslijst van de Nonsense Cup. 

Maar in de huidige situatie mag Nederland eigenlijk niet verliezen van de Noord-Ieren (voor het behouden van de cup volstaat een gelijkspel) en daarna zou elk minder resultaat dan een ruime zege tegen Estland eigenlijk een teleurstelling zijn. De voorspelling van de organisatie van de Nonsense Cup is dus ook: Nederland gaat het jaar uit met de Nonsense Cup. Een mooie afsluiting van het voetbaljaar 2019.

Oh ja, en wat ook leuk meegenomen is: Naast de Nonsense Cup lijken we ook zeker te zijn van het EK komende zomer. 

Meer weten over de Nonsense Cup? Klik dan hier

Geen opmerkingen: