maandag 14 oktober 2019

Nonsense Cup: Waar eindigt de Oranjerevival?

In ons land lopen we inmiddels een kilometers lange coƫfficientenpolonaise, de beste verdediger uit de Premier League is inmiddels de beste van Europa en ook Nederlander en in het beste elftal van Europa troffen we opeens twee Nederlanders. Het EK is ook nog eens binnen handbereik. Het is allemaal prachtig en noemenswaardig, maar het valt natuurlijk in het niet bij de prijs der prijzen: Oranje heeft na de ontmoeting thuis tegen de Noord-Ieren en het bezoek in Minsk nog altijd de Nonsense Cup in handen.

Ondanks dat het programma als relatief makkelijk werd ervaren, zeker in het kader dat een gelijkspel voldoende is om de Cup te behouden, werd er stevig tegenstand geboden. Sterker nog, het debuut van Noord-Ierland in de Nonsense Cup had zomaar heel verrassend kunnen zijn toen Maggenis een kwartier voor tijd de 0-1 achter Cillessen kopte. 

De commentator maakte zich zorgen over de EK-kansen, maar zag over het hoofd dat ook de Nonsense Cup behoorlijk in gevaar kwam. Gelukkig stelden Memphis Depay al snel orde op zaken. Invaller Luuk de Jong maakte niet veel later zijn eerste treffer in de Nonsense Cup en zorgde voor  de 2-1. Een nieuwe treffer van Depay stelde de zege veilig. Laatstgenoemde is inmiddels met zeven treffers stevig koploper in het topscorersklassement.

Vier dagen later zou Gini Wijnaldum hem op de hielen gaan zitten. Een niet al te best Nederlands elftal moest in Minst Wit-Rusland zien te bedwingen. Voor de rust wist Wijnaldum al twee keer te scoren, waarvan zeker de tweede een plaatje was. Een tegentreffer van Gadun mocht niet meer baten voor de Wit-Russen. Nederland behoudt de Nonsense Cup de komende maand. 16 november mogen de Noord-Ieren proberen de virtuele cup in Belfast te houden.

En ik stel mij voor: Over tien jaar in Andere Tijden Sport een Memphis Depay die aangaf dat juist de Nonsense Cup de extra motivatie was om te winnen en dat op die manier het EK 2020 werd gehaald. 

Meer over de Nonsense Cup is hier te vinden.

Geen opmerkingen: