vrijdag 6 september 2019

Nonsense Cup: Lukt het Nederland?

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer een paar weken bezig en inmiddels zijn ook de eerste interlands weer een feit. Er wordt weer volop gestreden voor plaatsing voor het komende EK. Maar dat is natuurlijk niet alles. Ook de Nonsense Cup komt weer in beeld.Misschien dat u geheugen weer even opgefrist moet worden. Dat is ook niet erg, het slotakkoord van vorig voetbalseizoen was heftig en je kan niet alles bijhouden. Op 24 maart 2019 veroverde Duitsland de Nonsense Cup uitgerekend ten koste van Nederland in een 2-3 gewonnen duel. Vervolgens lukte het om tegen Wit-Rusland (0-2) en Estland (8-0) vrij eenvoudig om de virtuele cup te behouden.

Uitgerekend vanavond mag Nederland proberen in Hamburg de cup te heroveren. Natuurlijk staat ook EK-kwalificatie op het spel, maar een kniesoor die daar op zal letten. Nonsense Cup it is.

Goed om te vermelden is dat Nederland en Duitsland twee giganten zijn uit de historie van de Nonsense Cup. Zo hebben beide een speler op de eerste plek staan in de alltime-topscorerslijst. Depay voor Nederland en Sane voor Duitsland. Laatstgenoemde zal dit record niet aanscherpen want hij is zeker niet van de partij, maar Depay zou dit wel kunnen. Nederland had de cup ooit drie duels en 128 dagen in het bezit. Duitsland gaat tegen Nederland ook proberen op drie duels te komen, maar heeft het aantal dagen van 128 al ruimschoots overstegen.

Hoe dan ook een mooie clash en neemt u van mij aan dat naast het plaatsen van het EK ook de strijd om de Nonsense Cup in de hoofden van spelers zal zitten.Nonsense Cup


Meer info over de Nonsense Cup? Klik hier!


Geen opmerkingen: