donderdag 12 september 2019

Nonsense Cup: Hup Holland Hup!

Het Nederlands voetbal zit in de lift en de wereld mag het weten. U hoefde maar een krant open te slaan de afgelopen weken en u ontkwam er niet aan. Individuele prijzen voor Virgil van Dijk en Frenkie de Jong, vrijwel alle vaderlandse clubs plaatsten zich voor het hoofdtoernooi van de Europese toernooien én natuurlijk de revival van het Nederlands elftal. Het EK is in zicht, maar dat is bijzaak, want u weet het al. Oranje heroverde en behield van de week de Nonsense Cup.Natuurlijk was Nederland bijzonder sterk, zeker in de tweede helft van het treffen met Duitsland. Maar de Duitsers zullen de druk van het behouden van de felbegeerde Nonsense Cup gevoeld hebben. Gnabry zette met zijn vierde treffer in de historie van de Nonsense Cup de Duitsers nog wel op voorsprong, maar Nederland herstelde zich meer dan goed. Doelpunten van Frenkie de Jong, Jonathan Tah (een onvervalst Edje) zorgden voor de 1-2. Toni Kroos maakte nog wel gelijk, maar Donyell Malen en Wijnaldum trokken de wedstrijd over de streep. Het bracht Nederland een stap dichterbij EK-Kwalificatie en in de kleedkamer zal aanvoerder Virgil van Dijk denkbeeldig de Nonsense Cup ter hemel gerezen hebben.

Estland mocht vervolgens uiteraard geen probleem zijn. Dat bleek ook. Ryan Babel zette met twee treffers zijn Nonsense Cup totaal op drie treffers. Wijnaldum scoorde opnieuw en behoort nu tot het selecte gezelschap met vier Nonsense Cup treffers dat wordt gecompleteerd door de Duitsers Gnabry en Sane en de Braziliaanse ster Neymar. Ook onze Memphis Depay behoorde lang tot dit gezelschap, maar hij is na zijn treffer tegen Estland (het werd uiteindelijk 0-4) de nieuwe alltime topscorer met vijf treffers.

Er ligt een mooie mogelijkheid voor Oranje in het verschiet om Nonsense Cup historie te schrijven. Met interlands tegen Noord-Ierland (de eerstvolgende op 10 oktober) en vervolgens Wit-Rusland, opnieuw Noord-Ierland en wederom Estland op het programma kan het zomaar zijn dat Oranje met de Nonsense Cup het jaar uit gaat. 

Het Nederlandse voetbal leeft weer.

Meer info over de Nonsense Cup vindt u hier 

Geen opmerkingen: