woensdag 7 augustus 2019

Vanaf de zolderkamer (3)

We zijn augustus alweer een paar dagen in en dus wordt het tijd om u weer eens te berichten vanuit de zogeheten zolderkamer.

Dat is een beetje gelogen. De stukjes die vanaf de zolderkamer komen worden eigenlijk gewoon aan de eettafel geschreven. De zolder is er in principe geschikt voor, maar de eerste maanden van het jaar was de zolder niet opgeruimd. Inmiddels is hij dat wel, maar alleen op zolder zitten blijkt een stuk minder gezellig als lekker beneden waar wat meer gezinsleden rondlopen dan op zolder.

De maand juli was een goed bezochte maand en de reden laat zich makkelijk verklaren. De Tourpoule uiteraard. Tussen 6 en 28 juli werd er dagelijks een tussenstand bijgehouden tussen vrienden. Het zorgde voor een explosieve stijging  van het aantal gebruikers en paginaweergaven van het blog. Daar zat ook nog een (niet helemaal uit de verf gekomen) liveblog aan vast. Met dat laatste had ik mooie plannen, maar toen de vakantie voorbij was en het werkende leven weer begon, bleek dit toch wel erg hoog gegrepen.

Tijdens de 365-dagen-bloggen-uitdaging vorig jaar hield ik een MeerBezoekWeek. In deze week deed ik verschillende weinig wetenschappelijk onderbouwde testjes waarbij ik onderzocht op welke manieren je meer bezoekers naar je blog kan trekken. Bijvoorbeeld aan de hand van een prikkelende titel, een goede stelling of een winactie. Ik vergat toen het meest belangrijke blijkbaar. Gewoon zorgen dat er dagelijks iets gebeurt op je blog wat iedereen wil volgen. De Tourpoule bijvoorbeeld. Iets om over na te denken en leuke tips zijn daarbij zeker welkom.

Het organiseren van de Tourpoule is naast leuk ook vrij intensief. Naast deze bezigheid lukte het mij ook om drie blogjes eruit te persen. Deze zijn erg slecht bezocht en dat is jammer. Neem vooral de moeite om Het Mysterie Rohan Dennis, Juichen om de gele trui van Dylan en Negen dingen die de leek opviel tijdens de Tour de France nog even een keer te lezen.

De komende maand zal er met regelmaat een blogje verschijnen en er verder gekeken worden hoe dit blog benut kan worden voor leuke online bezigheden. 

Geniet gerust nog even van de zomervakantie en schroom daarbij niet op een rustig momentje wat artikeltjes op dit platformpje te lezen.

Geen opmerkingen: