woensdag 12 juni 2019

Duitsland leeft zich uit in Nonsense Cup

Mochten er mensen zich zorgen maken over het Duitse Elftal. De afgelopen twee duels waren deze zorgen ongegrond. De Duitsers troffen voor de EK-Kwalificatie eerst Wit-Rusland buitenshuis en mochten daarna Estland ontvangen. Kwalificatie voor het EK is leuk, maar ook de Nonsense Cup stond voor het laatst dit voetbalseizoen op het spel.


Nonsense Cup

Dat de virtuele cup niet naar één van de continentale eindronden zou gaan, er wordt immers om bijvoorbeeld de Afrika Cup en de Copa America gespeeld, was al vroeg dit seizoen bekend. De cup zou in Europa blijven en de grote vraag was vooral: Zouden de Duitsers het uit handen gaan geven?

De Wit-Russen deden nog enigszins een dappere poging. Maar Leroy Sane, een van de belangrijke schakels bij de verovering van de Nonsense Cup na een overwinning op Nederland afgelopen maart, wist al snel te scoren voor de Duitsers. In de tweede helft Maakte Marco Reus zijn eerste treffer in de Nonsense Cup ooit en besloot de eindstand op 0-2.

Het betekende dat de Cup drie dagen later opnieuw verdedigd zou mogen worden. Niet tegen de minste overigens. Estland was de eerste veroveraar van de Nonsense Cup ooit (in oktober 2017 werd Gibraltar verslagen) en had met Joonas Tamm lange tijd de topscorer aller tijden binnenshuis. Hij maakte dat duel ene hattrick.

Tegen de Duitsers hadden de Esten simpelweg de wapens niet om ook maar in de buurt te komen van een sensatie. Het werd 8-0 in de Opel Arena in Mainz. Doelpunten kwamen van opnieuw Reus (2x), Gnabry (2x), Werner, Goretzka, Gundogan en Sane. Laatstgenoemde passeerde hiermee onder meer Joonas Tamm en is met vier treffers nu topscorer aller tijden. Een mooie ereprijs die hij deelt met Memphis Depay en Neymar. 

Het eerstvolgende duel staat op 6 september weer op de rol. In Duitsland ontvangt de houder van de cup niemand minder dan Oranje. Oranje had de beker ooit drie duels en 128 dagen in de virtuele prijzenkast zijn en mag een poging doen om het eerste land te zijn dat deze prijs voor de tweede keer in het bezit krijgt.Topscorers Nonsense Cup
SaneDuitsland4
NeymarBrazilie4
DepayNederland4
TammEstland3
ReusDuitsland3
P. CoutinhoBrazilie3
MbappeFrankrijk3
GriezmannFrankrijk3
WijnaldumNederland2
Van DijkNederland2
Miguel LayunMexico2
HajrovicBosnië-Herzegovina2
GnabryDuitsland2
WernerDuitsland2
ZuberZwitserland1
ZenjovEstland1
UmtitiFrankrijk1
Thiago SilviaBrazilie1
Roberto FirminhoBrazilie1
Renato AugustoBrazilie1
PromesNederland1
PogbaFrankrijk1
PerisicKroatie1
PaulinhoBrazilie1
Nico SchulzDuitsland1
Marco FabianMexico1
MandzukicKroatie1
LutsEstland1
KroosDuitsland1
KaeitEstland1
Ivan RakiticKroatie1
Hugo AyalaMexico1
GündoganDuitsland1
GoretzkaDuitsland1
GnabryDuitsland1
GiroudFrankrijk1
G. JesusBrazilie1
FirminhoBrazilie1
De LigtNederland1
De BruyneBelgie1
BjarnasonIjsland1
BabelNederland1
ArnasonIjsland1
AntonovEstland1

Geen opmerkingen: