donderdag 2 mei 2019

Vanaf de zolderkamer (1)

Toen ik vorig jaar druk bezig was met mijn zelf opgelegde missie om 365 dagen lang een blog te schrijven gebruikte ik maandelijks één van de dagen om de lezers op de hoogte te houden van de verschillende voortgangen. Welke pagina's werden het best bezocht? Wat zijn de plannen voor de komende weken en wat kan u verwachten? 

Dat was natuurlijk enerzijds een ideale manier om weer een dag te vullen zonder onzin te schrijven en anderzijds denk ik dat een blog af en toe wat informatie moet verstrekken over het reilen en zeilen van het blog.

Waar er vorig jaar dus dagelijks activiteit op Hendrie Schrijft te vinden was is dat dit jaar minimaal. De vaste lezers die het nog kunnen opbrengen om dagelijks of zelfs wekelijks even de URL in te typen weten dat inmiddels. Vier artikeltjes in maart en drie in april. Dat er minder artikelen geplaatst zouden worden omdat de schrijver ook vaak wat anders te doen heeft moet al bekend geweest zijn en daarnaast is afgelopen maand De Voetbalpen nieuw leven ingeblazen. 

De Voetbalpen was een mislukt blogje van mij een aantal jaren geleden. Zogenaamd satirische artikeltjes á la De Speld waarin de voetbalactualiteit centraal stond moesten dit blog succesvol maken, maar al snel hield vooral de schrijver het niet meer vol en De Voetbalpen vond een stille dood. Als ik echter iets van mijn lezers geleerd heb is het dat er een groep is die het leuk vind om mijn artikelen te lezen, maar dat het wel erg vaak over voetbal ging. Een andere groep is juist weer gesteld op de verhalen over voetbal. Een mooi moment om daar eens onderscheid in te maken.

De Voetbalpen bleek ik nog ergens in de cloud online te hebben staan en dus besloot ik door te schakelen. Ik bedacht twee rubriekjes: De Ajaxpen (jep, ik lift even mee op het succes) en Hoe Het Ook Gegaan Zou Kunnen Zijn (Satire hou ik er toch maar in, of u het grappig vindt of niet) en ben aan de slag gegaan. De komende weken zal ik dat blog meer gestalte proberen te geven. Hopelijk vinden de voetballiefhebbende lezers het de moeite waard.

Maar niet getreurd: Ook Hendrie Schrijft blijft publiceren. Er komt weer een fijne maand aan met verkiezingen, het Songfestival (zijn er overigens mensen die het hardop durven zeggen dat ze dit festival best oké vinden? Ik kom ze namelijk nooit tegen) en tal van andere zaken die zomaar eens tot een blogartikel kunnen leiden.

Bedankt voor het blijven bezoeken van dit blog. We keep in touch!

Geen opmerkingen: