donderdag 21 maart 2019

Nonsense Cup: Wit-Rusland horde voor Oranje in Nonsense Cup

Voor wie het even kwijt was: 16 november vorig jaar ontfutselde het Nederlands Elftal de Nonsense Cup van wereldkampioen Frankrijk (2-0). Drie dagen later voorkwam Virgil van Dijk dat Duitsland de Cup gelijk weer uit Nederlandse handen wegnam toen hij in de laatste minuut de gelijkmaker (2-2) tegen de touwen schoot. Vanavond staat Wit-Rusland op het programma.
Hoewel Wit-Rusland een kleintje is in de voetbalwereld wist het Oranje in de historie toch twee keer te verslaan. Eenmaal in 1995 voor de EK-kwalificatie (1-0 in Minsk, bij het debuut van Edwin van der Sar) en één keer met 2-1 in 2007 tijdens opnieuw een kwalificatieduel. De andere zes duels (alle kwalificatieduels voor grote landentoernooien) kende Oranje slechts overwinningen. De ene keer wat makkelijker dan de andere keer al bleven grote overwinningen eigenlijk altijd uit.

Het Nederlands Elftal heeft de cup vandaag 124 dagen in handen. Dat lijkt knapper dan het is met de winterstop ertussen, maar is toch een behoorlijke prestatie. Het record is in handen van Frankrijk (128 dagen). Om het record over te nemen zal Nederland naast Wit-Rusland zondag ook Duitsland moeten bedwingen. Nederland heeft de cup nu één duel in handen en zal diep moeten gaan om hierin een record te evenaren.. Frankrijk en Brazilië hielden de cup namelijk zes wedstrijden binnen boord.

Namens Oranje wisten Ryan Babel, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Quincy Promes en Virgil van Dijk te scoren in de Nonsense Cup. Neymar, met vier treffers alltime-topscorer, is dus nog ver buiten bereik. 

Naast de Nonsense Cup is dit duel tevens ook een duel voor de EK-Kwalificatie. Wit-Rusland, die overigens al meer dan 6 duels geen tegengoals hoefde te slikken, is de eerste tegenstander met onder meer Duitsland.

Klik hier voor de hoofdpagina van de Nonsense Cup.

Geen opmerkingen: