maandag 25 maart 2019

Nonsense Cup nu in Duitse handen

128 dagen en drie duels mocht het Nederlands Elftal voelen hoe het is om de Nonsense Cup in handen te hebben. Gisteren namen de Oosterburen hem mee naar Duitsland. 


Nonsense Cup

November 2018 redde Nederland in de laatste minuten de Nonsense Cup. Een 2-0 achterstand in Gelsenkirchen wist men toen in de laatste paar minuten om te buigen naar 2-2. Gisteren leek er in de Johan Cruijff Arena na een 0-2 (Doelpunten van Sane en Gnabry) ruststand wederom een dergelijke houdini-act in te zitten. Matthijs de Ligt en Memphis Depay trokken de stand opnieuw gelijk. Het mocht echter niet baten. In de laatste minuten wist Nico Schulz alsnog een Duitse overwinning over de streep te trekken.

Het betekent dat Oranje na drie duels met Duitsland, Wit-Rusland en dus opnieuw Duitsland de virtuele beker moet afstaan. De beker die het in november nog zo overtuigend van wereldkampioen Frankrijk had ontfutseld.

Het doelpunt van Depay betekende wel dat hij vanaf nu gedeeld topscorer aller tijden is. Niet met de minste. Hij deelt deze mijlpaal met de Braziliaanse ster Neymar. 

De eerste wedstrijd waarin de Duitsers de Nonsense Cup moeten verdedigen is in juni. Dan mogen zij op bezoek in Minsk bij Wit-Rusland. Goed om te weten: Mocht Duitsland tegen zowel Wit-Rusland en later ook tegen Estland de beker binnen boord houden dan wacht in september opnieuw een confrontatie tussen Nederland in Duitsland. Dan in Hamburg.

Meer over de Nonsense Cup vindt u hier

Geen opmerkingen: