zondag 24 maart 2019

Nonsense Cup: En dan nu Duitsland!

Nonsense Cup Nederland Duitsland 24 maart 2019Wit-Rusland bleek een vrij eenvoudige horde voor het Nederlands Elftal. Al in de eerste minuut werd de ploeg die 555 minuten de '0' wist te houden op achterstand gezet en het Nederlands elftal wist vrij eenvoudig naar 4-0 uit te lopen. Nu wachten opnieuw de Duitsers.Twee wedstrijden terug waren de Duitsers ook al dicht bij het veroveren van de Nonsense Cup op Oranje. Virgil van Dijk voorkwam dit in de laatste minuten. Vanavond mogen de Duitsers het opnieuw proberen. Zoals bekend staat naast de prestigieuze Nonsense Cup ook plaatsing voor het EK in 2020 op het spel. Al hangt dit uiteraard nog niet alleen van dit duel af.

Tegen Wit-Rusland won Oranje dus eenvoudig en opvallend is dat alle drie de doelpuntenmakers al op de topscorerslijst van de Nonsense Cup stonden. Zo maakte Giorginio Wijnaldum zijn tweede treffer in de Cup, evenals Virgil van Dijk. Memphis Depay maakte zelfs ook zijn derde treffer en staat nu gedeeld tweede met namen als Coutinho, Mbappe en Griezmann. Neymar, met vier goals topscorer aller tijden, is dus in beeld. Een extra uitdaging vanavond.

Nederland speelt vanavond zijn 800ste interland ooit. Het moet gezegd worden dat Oranje niet zo sterk is in het spelen van dergelijke jubileums. Eigenlijk werd een honderdste duel vrijwel nooit gewonnen. Vier keer werd er gelijk gespeeld en twee keer werd er zelfs verloren. Alleen in 2010 wist het Nederlands Elftal interland nummer 700 om te zetten in winst. De tegenstander was er ook voor gemaakt: San Marino werd uit met 0-5 verslagen.

Vanavond zal een gelijkspel volstaan om de Nonsense Cup in het bezit te houden al zal opnieuw winnen van de Duitsers ook best fijn zijn. Maar de Duitsers zullen gebrand zijn op een goede start in de kwalificatiereeks, op revanche tegen Oranje en vooral: op het veroveren van de Nonsense Cup.

Topscorers Nonsense Cup


Geen opmerkingen: