zondag 17 maart 2019

Bestaat dit blog nog?

Het is alweer tweeënhalve maand geleden dat ik voor het laatst op de publiceerknop drukte op dit blog. Het was niet zomaar een laatste klik, maar het eind van de inmiddels bekende 365-dagen-bloggen-challenge werd daarmee bezegeld.

Na 365 dagen is het ook wel een keer leuk geweest en vervolgens las u dus dik twee maanden niets meer op dit blog. Misschien dom van mijzelf, want het was misschien het moment om behoorlijk wat lezers vast te houden, maar er was toch wel een soort van blogmoeheid ontstaan. En ik kan mij ook voorstellen dat de lezers ook een bepaald leesmoeheid hadden ontwikkeld.

Ik heb zo ongeveer al mijn blogjes teruggelezen. Superleuk. Als ik anderen er niet blij mee heb gemaakt dan toch in ieder geval mijzelf.

Er kwamen regelmatig toch leuke onderwerpen voorbij waarvan ik dacht: Hier had ik zeker iets mee gedaan als ik dagelijks een artikel moest schrijven. Zo had ik graag de klimaatspijbelaars aangepakt, de Brexit op de hak genomen en door het stof willen gaan tijdens de meest recente Klassieker.

Dat laatste is wel een dingetje. Ik was mijzelf er niet zo bewust van tijdens het afgelopen jaar, maar 96 van de 365 (+1) blogs waren voetbalgerelateerd. Dat is meer dan een kwart en meer dan ik verwacht had. Ik kon altijd op voetbal terugvallen als ik geen onderwerp had, maar blijkbaar gebeurde dat mij vaker dan mij lief was. Al woedde er natuurlijk ook een WK in de zomer.

Hoe dan ook zal ik waarschijnlijk naast dit blog een nieuw blog beginnen die in het teken van voetbal zal staan. Hoe dat precies eruit gaat zien weet ik nog niet, maar dat wordt snel vervolgd. Ik ben nog op zoek naar een prikkelende naam. Eentje die afwijkt van de standaard. Als u een suggestie heeft hoor ik het graag!

De afgelopen dagen heb ik alle blogs van het afgelopen jaar op een rijtje gezet. Dat was als foto's uitzoeken. U kent dat vast. Je wilt foto's uitzoeken, maar bent vooral tijd kwijt aan het bekijken van de foto's. Ik heb zo ongeveer al mijn blogjes teruggelezen. Superleuk. Als ik anderen er niet blij mee heb gemaakt dan toch in ieder geval mijzelf. Ik ga ze nog eens bundelen. Denk ik.

Maar wat ik in ieder geval leuk vond is dat recent mensen begonnen te vragen of er op dit blog ooit nog iets ging gebeuren. Ja dus. Reken maar.


Geen opmerkingen: