zaterdag 19 augustus 2017

(Niet) met mijn friends naar Lowlands

Terwijl ik dit typ klinken op de achtergrond de klanken van Lowlands via het themakanaal van NPO 101TV. Bijna was ik er dit jaar eens bij geweest. Maar bijna is natuurlijk niet helemaal. Bijna blijkt eigenlijk gewoon weer helemaal niet.

Logo Lowlands 2017
Geen idee hoe oud Lowlands eigenlijk is (en ik ben te lui om het op te zoeken), maar volgens mij zij ik al op de middelbare school voor het eerst: Hé, dat lijkt mij leuk om eens naar toe te gaan. Inmiddels ben ik 30 (Ben jij al 30? Ja! Jeetje joh, gaat hard, he? Ja, hè? Nou!) en ben ik nog steeds niet geweest.


Logo NPO 3FM
Je meldt je aan met een vriendengroep, waarvan ik er een paar heb, en vervolgens kun je gebeld worden.

Natuurlijk. Ik had gewoon een kaartje kunnen kopen en een keer kunnen gaan. Dat klopt. Maar zoals het met zoveel dingen gaat. Het is tot op heden nog niet gebeurd. 

Maar 3FM biedt een uitweg. Je meldt je aan met een vriendengroep, waarvan ik er een paar heb, en vervolgens kun je gebeld worden. Samen met een vriendengroep die de geweldige naam Sjaakies vette fuif draagt besloten we, trouwens net als vorig jaar, mee te doen. Als we gebeld werden hoefden we alleen maar te zeggen: Hallo, mag ik met 3FM mee naar Lowlands? Een kind kan de was doen. In feite zou er maar één ding mis kunnen gaan...

En dat is het opnemen van de telefoon. Het was dinsdagmiddag toen ik terugreed van werk naar huis. De telefoon ging. Of ik moet zeggen dat ik een wisselgesprek kreeg. Sneller als gewild rondde ik mijn gesprek af toen ik de telefoon wilde opnemen. Net te laat. Terugbellen gaat niet, want 3FM belt natuurlijk wel anoniem.

Niet daarna appte ik in de groepsapp van Sjaakies Vette Fuif: 

*Ik heb net een anonieme oproep gemist. Toch niet 3FM :-)*

Niet veel later ontplofte de groepsapp:

*Shit. Helemaal vergeten. Ik ook*
*OMG. Ik ook!*
*Euhh.. Wat was dat ook alweer?*
*Ik nog niet! Als ze bellen wat was de zin?*

Pas toen kwam ik op het geniale idee om de radio op 3FM af te stemmen. Daar hoorde ik Frank van der Lende nog zeggen: 'Laat die gasten die naar Lowlands eens opnemen, man! Dit is gewoon genant....'

Hoewel we het niet met zekerheid kunnen vaststellen, zou zelfs de slechtste rechercheur kunnen vaststellen dat 3FM ons probeerde te bellen. Helaas voor ons zonder succes. We bleven met z'n allen nog dagen gefocust op onze telefoon en dan vooral op anonieme nummers.

Daar hoorde ik Frank van der Lende nog zeggen: 'Laat die gasten die naar Lowlands eens opnemen, man! Dit is gewoon genant....'

En een anoniem nummer belde één van mijn medestrijders een paar dagen later. Was er dan toch een herkansing? Vol enthousiasme nam ze op: 'Hallo, mag ik met 3FM mee naar Lowlands?' U voelt hem aankomen. Een verbaasde stem aan de andere kant van de telefoon: 'Hallo, ik ben *** van Tele2 en ik wilde graag een aanbieding doen?'

Nou ja. Om een lang verhaal kort te maken. Volgend jaar kopen we gewoon een kaartje.

Geen opmerkingen: