vrijdag 9 september 2016

Over weerwolven, SGP en Second Love

Al gaan ze altijd als een dolle voorbij, drie weken vakantie is heerlijk. Hoewel we veel weg zijn geweest was het vooral in NormandiĆ« een weekje lekker helemaal niks. Beetje boeken lezen (1936, Huidpijn), tijdschriften (Helden, Panenka), mooie plaatsjes bezoeken (Amiens, Dieppe) en biertjes drinken (Kronenbourg en iets waarvan ik de naam vergeten ben). 

Een weekje helemaal niks natuurlijk niet helemaal waar. In de huidige tijd komt het nieuws soms als vanzelf op je af en andersom werkt voetbalnieuws natuurlijk nog altijd als een magneet op mij. Natuurlijk zijn er rigoureuze maatregelen waardoor je helemaal geen informatie meer tot je neemt, maar een heel klein beetje de wereld volgen kan geen kwaad.

Zo zag ik onder meer dat er een weerwolf gespot was in Nederland. Potjandosie, dacht ik nog. Zijn we even weg, loopt het gelijk volledig uit de hand

Daarbij, als je de afgelopen weken geen voetbalnieuws meer had gevolgd dan had je bij terugkomst het idee gehad dat je volledig krankzinnig geworden bent. Zo is het pluche van de KNVB verworden tot een slangenkuil waar blijkbaar niemand meer wil werken, heeft Ajax een middenvelder gekocht waarvan het wekenlang gezegd heeft dat het wel de laatste speler was die ze nodig hadden, is PEC Zwolle plots een degradatiekandidaat en het meest gekke van alles: Feyenoord is koploper van de Eredivisie ;) (voordat ik straks bombrieven thuis krijg, iedereen heeft de knipoog gezien toch?).

Om dus niet volledig gedesillusioneerd thuis te komen is het niet raar om soms heel even de nieuwspagina's te checken. Natuurlijk ontkom je niet aan de dagelijkse dosis ellende, dood en verderf. Maar gelukkig zag ik ook nog een aantal berichten met een iets luchtiger karakter.

Zo zag ik onder meer dat er een weerwolf gespot was in Nederland. Potjandosie, dacht ik nog. Zijn we even weg, loopt het gelijk volledig uit de hand. Totdat ik de Normandische slaap uit mijn ogen gewreven had. Weer wolf gezien in Nederland. Net even wat anders natuurlijk.

Maar dat de idealen van de SGP indruisen tegen de core business van Second Love, namelijk het faciliteren van een discrete affaire buiten je huwelijk om, is niet moeilijk te snappen

Of dan de SGP. Die heeft blijkbaar het eerste succesje van het verkiezingsjaar geboekt. Second Love zend haar reclame voortaan vanaf 21:00 uur uit. Dit om de kinderen niet in aanraking te laten komen met Second Love.

Nu heb ik weinig verstand van politiek en ook geen verstand van Second Love. Maar dat de idealen van de SGP indruisen tegen de core business van Second Love, namelijk het faciliteren van een discrete affaire buiten je huwelijk om, is niet moeilijk te snappen. Net zoals het makkelijk te snappen is dat kinderen niet de doelgroep zijn van Second Love.

Toch is de politieke partij heel tevreden nu de reclames niet meer overdag uitgezonden worden. Zonder een oordeel te hebben over de SGP, danwel Second Love, vroeg ik mij vooral af waar de overwinning zit. De reclame wordt niet meer uitgezonden op het tijdstip dat kinderen Pokemon's vangen, op school zitten of kinderprogramma's kijken. Mooi dat die niet meer met de tekst: Ik ben gelukkig getrouwd, jij ook? in aanraking komen, maar zijn er niet veel belangrijkere zaken om je druk over te maken wat kinderen betreft? Energiedrankjes? Gewelddadige videogames? Sexting? 

Bij Second Love hadden ze misschien een taaie strijd verwacht met de politiek. De website en de promotie ervan zou ernstig onder vuur komen te liggen. Maar wat blijkt? De site blijft bij de doelgroep, toch min of meer de getrouwde man die na 21:00 nog tv kijkt, gewoon onder de aandacht en de politiek geeft ze nog een compliment ook omdat ze zelf besloten hebben de reclames 's middags niet meer uit te zenden.

Juist als je ergens als een leek naar kijkt valt het op hoeveel onzinnigheden er dan soms voorbij komen. We zullen er het komende jaar nog veel voorbij horen komen. Het is soms net de hierboven beschreven voetbalwereld

Dat ging dus allemaal even door mijn hoofd toen ik de nieuwsberichten las. Second Love interesseert mij geen fluit en de SGP ook niet, maar ik neem aan dat de SGP deze organisatie uit had willen bannen. Maar als een doelgroep die de doelgroep niet is niet meer bereikt wordt is het blijkbaar al goed. Grappig. En een beetje slappe hap natuurlijk.

Maar zoals ik al schreef: Ik heb geen verstand van politiek en het is een verkiezingsjaar. Juist als je ergens als een leek naar kijkt valt het op hoeveel onzinnigheden er dan soms voorbij komen. We zullen er het komende jaar nog veel voorbij horen komen. Het is soms net de hierboven beschreven voetbalwereld.  Hopelijk heb ik tijdens het schaterlachen door nog tijd om een keer op vakantie te gaan.


Geen opmerkingen: