zondag 3 januari 2016

Een maandje zonder bier

De decembermaand is weer achter de rug. Toch een maand waarin de calorieën rijkelijk samenscholen, het lichaam vecht tegen slaaptekorten en de lever overuren dient te draaien. Tijd om het lichaam hier en daar wat rust te gunnen.

Wat een onzin. Waarom zou je dat doen?
Hahahahahaha.. Echt?!
Een hele maand, zeg maar?Jaja... Niks voor mij, hoor.

Dat zijn zo ongeveer de reacties als je aan, laten we zeggen, gemiddeld gezelschap mededeelt dat je een maand lang de dopjes op de fles houdt. Wat dus wil zeggen dat je even een maandje geen alcohol drinkt. Niet uit een specifieke noodzaak, ook niet voor het goede doel en ook niet omdat het per se heel moeilijk is. 

Halverwege stond er een verjaardag op de planning. Zeker toen was ik nog in de veronderstelling dat een verjaardag zonder bier geen verjaardag was

Want een biertje gaat er doorgaans prima in. Belgisch bier, Duits Bier, bokbier, veel bier, noem maar op. Een rood wijntje is ook niet veel mis mee. Maar het is geen dagelijkse kost en maakt u zich vooral geen zorgen over een verslaving, maar zeker in het weekend gaat er best een alcoholische versnapering in. 

Het oorspronkelijke plan ontstond in de zomer en stond gepland voor de maand november, maar doordat we een aantal feestelijke verplichtingen die maand over het hoofd hadden gezien schoven we dit door naar een andere maand. Echte kerels doen dit natuurlijk in december, maar we kunnen niet allemaal echte kerels zijn natuurlijk. 

Eén persoon wilde meedoen, maar vroeg recent om enkele dagen een uitzondering te maken. Ik ben dus benieuwd. Willen er nog meer meedoen?

Januari is dus een prima maand hiervoor. In 2012 begon ik het jaar al eens met 40 dagen zonder alcohol. Een initiatief via Facebook waarbij niemand volgens mij de 40 dagen volmaakte. Ook ik niet. Maar vooral omdat ik dit van te voren al aankondigde. Halverwege stond er namelijk een verjaardag op de planning. Zeker toen was ik nog in de veronderstelling dat een verjaardag zonder bier geen verjaardag was.

Het laatste restje uit een glas champagne was dit jaar iets over twaalven op 1 januari dus het laatste slokje alcohol deze maand. Over de hindernissen maak ik mij weinig zorgen. Zelfs niet over de verjaardag welke vier jaar geleden nog de bottleneck was. Eén persoon wilde meedoen, maar vroeg recent om enkele dagen een uitzondering te maken. Ik ben dus benieuwd. Willen er nog meer meedoen?

Plop! Een gelukkig nieuwjaar gewenst en een knallend 2016! Hoorde ik nu plop? Nee, natuurlijk niet. Het was ping! De waterkoker is klaar. Even mijn muntthee klaar maken.

Geen opmerkingen: