vrijdag 29 januari 2016

Een maand lang geen....

Een maand lang geen alcohol was op 1 januari de opdracht. Deze is zo goed als afgerond. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vroeg wat suggesties. Wat dacht je van een maand lang niet/geen....

...Koffie drinken!
Zoals ik al eerder schreef: Het zal ook een beetje de macht der gewoonte zijn. Elke ochtend koffie. Dat zit er toch echt een beetje in. Een maand zonder koffie functioneren wordt dan ook een stuk moeilijker dan een maand zonder alcohol functioneren. Vooral omdat alcohol er vaak voor zorgt dat ik wat minder functioneer. Maar daarin ben ik vast geen uitzondering. Deze leggen we maar even op de plank voor later.

...Facebook gebruiken 
Gaan we niet doen. Waarom kunt u hier lezen (-:

...Werken
Ja, dat zou ik wel kunnen. Ik hoef vermoedelijk niet eens af te kicken. Goed plan. Bijzondere bijwerking is dat de uitdaging 'één maand zonder salaris' of de uitdaging 'daarna geen vakantiedagen meer' zal zijn. En dat is dan weer wat minder. Maar als ik straks op mijn 65e 67e ruim na mijn zeventigste levensjaar gepensioneerd ben komen we vanzelf aan deze uitdaging toe.

...Telefoon gebruiken 
Best een uitdaging, zeker als je beroep voor 80% uit telefoneren bestaat. Sluit dus aan bij voorgaande uitdaging. Maar als het enkel om smartphones gaat heb ik al wat ervaring. En dat leest u dan weer hier

...Met een panda knuffelen
Een maand niet met een panda knuffelen. Dat lijkt mij heel erg goed haalbaar.

...Met je buik dansen op het meubilair van het bedrijf
Dit is nou typisch zo'n uitdagende opdracht waar ik mij al jaren met succes aan weet te houden. Tot grote vreugde van mijn werkgever, collega' en mijn buik.

...Kaviaar eten
Ha! Überhaupt een keer kaviaar eten. Dat is pas een uitdaging!

Een maand lang iedere avond wél een kratje drinken
Is natuurlijk in strijd met de meest recente 'uitdaging' van een maand lang geen alcohol. Wat wel een voordeel is: Als ik deze uitdaging zou aangaan dan weet ik zeker dat ik alle andere op deze pagina vermelde uitdagingen in dezelfde maand ook zou voltooien.

... geen 020
Uitgaande dat met 020 Ajax bedoeld wordt. Is in de zomermaanden nog best wel eens te doen. En met de huidige amusementswaarde zou ik best wel eens een maandje zonder willen (-:

... Geen VI!
Er is iemand die het heeft begrepen. Een echte uitdaging. Of het nu gaat om het weekblad of het TV-programma. Een maand zonder VI valt onder een maand niet douchen, tanden poetsen, eten, drinken en ademhalen. Uitgesloten dus.

Een maand lang geen uitdagingen aangaan
Dat is een goede. En dat is precies de uitdaging die we de komende maanden aangaan. En welke ik met succes ga afronden. Op zeker.

Geen opmerkingen: