zaterdag 10 oktober 2015

De tijd vliegt

19:30 uur. Uitgaande van het idee dat ik het weekendblog bij voorkeur op zaterdag het wereldwijde web in slinger tijd om de vingers op het toetsenbord te laten tikken. Vanachter mijn laptop kijk ik door het raam. Het schemert buiten. Om niet te zeggen dat het langzaam al donker aan het worden is. 

Mensen met een respectabele leeftijd waarschuwen er zo ongeveer voor als je net als de luiers bent. 'De tijd gaat zo ontzettend snel, probeer er wel van te genieten, hoor'. Of u bent nog niet uit de luiers, of u moet deze zin of iets wat er zeer sterk op lijkt toch wel eens ergens gehoord hebben.

Nu is het als jonge god niet mijn bedoeling om als een oude lul te klinken, maar zo langzaam maar zeker moet ik toch wel eerlijk toegeven dat de tijd soms voorbij lijkt te razen als een opgevoerde brommer. We kwamen laatst tot de conclusie dat ik twaalf jaar geleden van de middelbare school afging. Twaalf jaar! 

Probeer maar eens te onthouden wanneer je wat gedaan hebt als je niet jaarlijks van baan, voetbalclub of vriendinnetje wisselt

In het verleden kon ik ook altijd precies aangeven wat in welk jaartal gebeurd was en vaak zelfs in welke maand ook nog. Er veranderde toen ook veel meer. Je kwam in een andere klas of wat dan ook of speelde in een ander voetbalteam. Jaarlijks had je andere leraren en andere schoolvakken. Tegenwoordig moet ik echt diep graven om er achter te komen wanneer een gebeurtenis plaats heeft gevonden. Dat komt natuurlijk ook omdat er het aantal jaren zich flink opstapelen. Tenslotte komt er elk jaar één bij. Maar het feit dat je tegenwoordig een baantje hebt en een voortkabbelend leven hebt zorgt dat er weinig ijkpunten meer zijn. Met andere woorden: Probeer maar eens te onthouden wanneer je wat gedaan hebt als je niet jaarlijks van baan, voetbalclub of vriendinnetje wisselt.

Zo ben ik getrouwd één dag voordat Ajax met 4-1 won van SC Heerenveen

Zelf heb ik natuurlijk altijd nog mijn referenties aan de hand van voetbalwedstrijden die zich gespeeld zijn. Al kun je dat natuurlijk niet altijd gebruiken. Zo ben ik getrouwd één dag voordat Ajax met 4-1 won van SC Heerenveen. U weet wel, die wedstrijd met die mooie sleepbeweging van Ricardo Kishna. Dat weet u niet? Ach, mijn vrouw zegt dat ik de enige ben die dat weet. Wat natuurlijk weer niet in houdt dat ik de enige ben die weet wanneer we getrouwd zijn.

Schemerde het aan het begin van dit verhaal nog, inmiddels is het alweer donker geworden. Ook vanavond gaat de tijd snel. Een kleine twee weken geleden zaten we rond dit tijdstip nog buiten te eten, maar bij nader inzien blijkt dat twee maanden te zijn (in de zomerstop wordt er niet gevoetbald, u begrijpt de verwarring vast). Inmiddels staat december alweer op de kalender. Al hangt dat laatste natuurlijk nog wel sterk af van het type kalender dat u heeft. 

En zo word je vanzelf een oude zeur. Benieuwd wanneer ik voor het eerst iemand ga vertellen dat hij of zij 'er echt van moet genieten.'Geen opmerkingen: