woensdag 1 juli 2015

Maandoverzicht juni 2015

Het is bijna niet voor te stellen, maar we zitten alweer op de helft van 2015. Dat moet ook inhouden dat er weer een maandje voorbij is en dat houdt dan weer in dat er een maandoverzicht verschijnt van dit blog. Natuurlijk die van de maand: juni!

Op zaterdag 6 juni verscheen de tuinkabouter voor het laatst in levende lijve. Toen kon hij niet weten dat hij die avond op pijnlijke wijze gevloerd zou worden door een luiertas. Het moet voor een tuinkabouter verschrikkelijk zijn zo je modellencarriére te moeten beëindigen, maar gelukkig zijn veel lezers behulpzaam bij het rekruteren van nieuwe kandidaten. Mocht u nog een inzending hebben. Laat het mij weten!

Natuurlijk werd er ook gewoon normaal geschreven deze maand. Zwarte snot was het absolute succesnummer en werd geschreven na aanleiding van een uiterst succesvolle week van het Nationaal Kamp in Hattem.

Eerder dit jaar werd er een voorstelling van 40 dagen zonder Facebook gemaakt op dit blog, maar ik moest er deze maand echt aan geloven. Mijn smartphone begaf het nadat hij snoeihard in aanraking kwam met een keiharde vloer. Maar wat bleek: Zonder smartphone is het leven een ongekende luxe!

Kent u het programma Adam zkt. Eva? Ja? Mooi! Dan moet u dit artikel lezen. Ik wilde al bijna een jaar er iets over kwijt op dit blog, maar het kwam er eindelijk van. Voornaamste insteek van het verhaal is de vraag: Hoe kom je op een geweldig/verschrikkelijk* concept als deze?

Soms krijg je de woorden en zinsneden niet zo grappig op papier als je eigenlijk zou willen. Dat was een beetje zo bij Sing it out Fout. Een artikel wat gaat over de top 500 van het Foute Uur. Bij het ontstaan van het idee om er iets over te schrijven dacht ik er een vurig en grappig betoog over te kunnen houden. Vurig is hij niet, grappig evenmin, maar desondanks toch de moeite waard om te lezen. 

Stats: Op de dag dat Zwarte Snot geplaatst werd reikte de bezoekersteller richting de 150. Dat is ongeveer de helft van het aantal bezoekers als het gaat om artikelen met persoonlijk geluk, maar nog altijd meer als de artikelen met persoonlijk geklungel. 
Gelezen deze maand: Het is wat op de serieuze toer, maar de boekenlezers onder ons moeten Tussen Twee Werelden van Anieke Barth eens lezen. Voor de echte aanrader kom ik weer bij Michiel Ziet uit. Dag lieve heer Bush vond ik geestig én iedereen zal er wel iets in herkennen.
Klassieker op dit blog: Over klassiekers gesproken. De Tour de France begint volgende week. Ook op dit blog zal met de Tourpoule centraal hier niet aan voorbij gegaan worden. Te beginnen met u te attenderen op Het ware verhaal van de Spijkergooier. Geschreven in juli 2012 en mijn persoonlijke favoriet!

*Doorhalen wat niet van toepassing is

Geen opmerkingen: