zondag 14 juni 2015

Geen smartphone, wat een luxe!

Iedereen die in de veronderstelling is dat de Nokia Lumia een onverwoestbaar scherm heeft moet ik helaas teleurstellen. Nadat hij uit mijn handen gleed en ik nog als een volleerd doelman een uiterste poging deed de strijd tussen de telefoon en de zwaartekracht in het voordeel van eerstgenoemde probeerde te beslissen volgde er een bescheiden knal. Het toestel was ondanks mijn inspanningen op de harde tegels van de ondergrond waar ik mij begaf. Het scherm zag en had sterretjes en het was einde verhaal.


Ten tijde van de reparatie mag ik een telefoon in bruikleen hebben waar een gemiddelde museumdirecteur zijn vingers bij af zou likken en ik vermoed dat de huidige generatie tieners sprakeloos en tweetloos zou zijn als ze zouden zien dat er met dit exemplaar echt gebeld kan worden.

Maar wat kom ik heerlijk tot rust, zeg. Recent bekende ik nog in 40 dagen leven zonder Facebook dat de sociale media verslaving die over onze wereldbol trekt niet aan mij voorbij gaat. Zonder smartphone gaat het negeren van sociale media je al snel wat simpeler af. En wat denk je? Ik mis het totaal niet!

Geen Twitter, Facebook en weinig toevoegende discussies in Whatsapp die je wel moet volgen voor het geval er wel iets van belang gemeld wordt. Als je iets ziet waarvan je van mening bent dat je het met de wereld moet delen (en de rest van de wereld deelt die mening waarschijnlijk niet) dan houdt het niet hebben van een smartphone je tegen om een foto te maken en deze direct te plaatsen op welk sociaal platform dan ook. En wat te denken van het moment dat je inlogt op je emailaccount en ziet dat je mail hebt. Toch een stuk spannender als dat de mail direct in je broekzak binnenkomt. 

En wat ook leuk is? 's Avonds weer ouderwets Teletekst kijken voor het nieuws en de voetbaluitslagen. Natuurlijk kan je ook de laptop aan slingeren, maar dat duurt lang. De Ipad brengt soms ook uitkomst, maar aangezien wij nog van de oude stempel blijken te zijn en slechts één Ipad hebben per huishouden en niet per persoon is deze ook niet altijd maar direct voor handen. 

Het reparatiebedrijf heeft beloofd dat het minimaal een week zal duren voordat ik mijn eigen telefoon weer heb. En misschien zelfs wel twee! Ik ga er volop van genieten, voordat ik weer verplicht ben om met een zekere regelmaat te checken of er nog wat in mijn leven gebeurd. Wat een ongekende luxe!

Geen opmerkingen: