zaterdag 23 mei 2015

Welkom

De paar vaste lezers van dit blog hadden het natuurlijk al in de gaten. Vorige week verscheen er geen weekendblog. Mocht u het gemist hebben, dan heeft de tuinkabouter van gisteren de reden hiervan inmiddels al wel aan u verklapt.

Dus had hier een verhaal kunnen staan over de afgelopen maanden. Vanaf het moment dat ik na lang zoeken
een zwangerschapstest tussen de impulsaankopen vond bij de plaatselijke drogist. Zeg maar tussen de Marsjes, Twixen en een slechte CD van een nog slechtere Nederlandse B-artiest.Beschuit met muisjes voor Maartje

Het had kunnen gaan over een Griekse vakantie met een dokter waarmee we (nadat hij röntgenfoto's wilde maken) als eerste het geheim moesten delen.  

Over onze kraamverzorgster die alleen al alle lof verdiend vanwege de niet te evenaren fruithapjes die ze maakt (ook voor papa. Nee, vooral voor papa!).

Het zou in dit blogje ook kunnen gaan over de bevalling zelf. Die daarvoor genoeg stof en humor tot schrijven met zich meebracht. Zonder daarbij natuurlijk plat of grof te moeten worden. Uiteraard.

Waar het ook over had kunnen gaan waren papa's onhandigheid tijdens de eerste keer verschonen en de zweetdruppels tijdens het eerste badje. Bij neefjes en nichtjes kunnen je nog zeggen dat je ze wel vast gaat houden als ze groot zijn. Bij je eigen kindje wordt dat natuurlijk wel wat lastiger...

En wat te denken van dochter's eerste ervaring met Trijntje Oosterhuis? Nee, dat wilt u echt niet lezen.

En ik zou tot slot de dooddoener kunnen schrijven dat alle clichés waar zijn. Maar natuurlijk zijn ze dat echt niet allemaal.

U begrijpt en leest dat de afgelopen negen maanden het schrijfspook dat u als lezer inmiddels wel kent volop aanwezig geweest is. Je zou haast kunnen zeggen tot de laatste perswee aan toe. 

Maar daar schrijven we vandaag allemaal niet over. We laten het vandaag bij een klein, kort berichtje:

Welkom Maartje. Papa en mama zijn apetrots. En natuurlijk een tikkeltje moe. Om toch maar een aantal clichés uit de kast te halen waar de waarheid niet van betwist hoeft te worden.


Een fruithapje van de kraamverzorgster
Fruithapje! Deze moet u zien!


Geen opmerkingen: