zondag 3 mei 2015

Cynisme rond de bekerfinale

Oké, toegegeven. Ik heb het volledig fout gehad wat betreft mijn voorspelling tot de bekerfinale. Als straf som ik de meest cynische opmerking die ik vandaag gehoord heb. En wel in de kroeg waar ik de jammerlijke nederlaag van PEC mocht aanschouwen.

Welke kleur is Zwolle? (Echt waar! Iemand vroeg het. Maar het verbaast mij niet. Zelfs bij het Nederlands Elftal is er altijd iemand die vraagt welke kleur Oranje is..)

Als ze verliezen is dat wel beter voor mijn gezondheid (één lever is in elk geval vanavond gered van meer ellende)

In Zwolle weet men allang hoe het is om van een topploeg te winnen (Ha, die was raak. Daar heeft geen Groninger van terug)

En dat allemaal te danken aan de basis die Ron Jans ooit in Groningen heeft gelegd (Oké, die is van mijzelf. Maar niet minder cynisch toch)

Je zou er toch spontaan weeën van krijgen (Zou een toespeling kunnen zijn naar mijn persoonlijke situatie. Zou kunnen)

Ach, vanuit Groningen vlieg je ook makkelijker Europa in als vanuit Zwolle (Het blijft toch crisis)

Pech Zwolle (Ik moest er even over nadenken. Maar toen ik hem eenmaal had. Och man! Ik had bijna de 2-0 gemist)

Ondanks het gebrek aan vuurwerk bij de tegenstander dit jaar nemen we toch de beker niet mee naar huis (Heeft u 'm)

Fooi? Ben je wel helemaal lekker? Weet je wat voor k*twedstrijd ze ons vandaag hebben laten zien (We hebben toch fooi gegeven. 30 cent. Maar fooi is fooi)

We gaan naar Groningen. Daar schijnt het feest te zijn (Deze mensen bestaan echt. En duiken altijd op als je ze liever niet in de buurt hebt)

We moeten even door de zure Dennenappel heen (Voor zij die weten hoe de KNVB-Beker eruit ziet - en dat weten wij in Zwolle - is deze erg geestig)

Dat was het wat de bekerfinale van 2015 betreft. Verder wil ik er geen woord meer over horen (-:

Geen opmerkingen: