zaterdag 11 april 2015

Over tosti's en groots en meeslepend leven

Hoewel je een weekend natuurlijk op vele leuke manieren kan invullen zit er af en toe zo'n weekend bij. Een weekend dat je op de bank hangt, voetbal kijkt en bier drinkt. Potje FIFA tussendoor. 's Avonds de kroeg in en de krachtvoeding bestaat uit tosti en pizza. Waarbij tosti's twijfelachtig zijn, want deze kun je niet bestellen.

Alhoewel, terugkomend op die tosti's, er grote voordelen aan het eten hiervan zitten. Een tosti-eter heeft volgens een door een datingsite georganiseerd onderzoek welke onder meer gepubliceerd werd in een artikel in Upcoming meer seks als een niet tosti-eter. Conclusie van het onderzoek is door de regels heen gelezen: Hoe meer tosti's, hoe meer seks. 

En wat hebben wij daarna? Een onstilbare trek! En waar hebben we dan zin in? Tosti's!

Verder zijn tosti-eters een stuk avontuurlijker, geven ze meer aan goede doelen (heb je dus geen leuk snoetje meer nodig, maar dat terzijde) en is een tosti het ideale anti-kater ontbijt. Genoeg redenen om je mannenweekend met een tosti op te leuken.

Twee weken geleden stond Rick Nieman in de krant om zijn nieuwe boek Altijd Viareggio te promoten. Een mannenboek. In het interview vertelt Nieman dat mannen 'het gevoel willen hebben groots en meeslepend te leven' en dat we willen leven als cowboys. 
Over dat laatste moest ik even nadenken. Nou ja, eigenlijk over het eerste ook, maar ik bedoel meer dat ik eigenlijk nog maar zelden de drang heb gehad om op een weiland te paard te gaan en met een lasso een stel buffels te vangen. Of dat wel of geen gebrek aan mannelijkheid is laat ik in het midden.

Natuurlijk zal de definitie van groots en meeslepend leven voor iedereen verschillend zijn. Toch erken ik dat de helemaal bovenin omschreven weekendinvulling niet direct symbool staat voor groots en ook allerminst voor meeslepend. 

Stel je voor dat tosti's te bestellen zijn. Dat je dus niet helemaal vanuit je luie bank hoeft te komen om de kaas op de boterham te doen. Dat je geen minuutje van de voetbalwedstrijd hoeft te missen om de ham er ook nog aan toe te voegen. Dat het kastje van de X-box niet van je hand gescheiden hoeft te worden om het tosti-ijzer aan te zetten. Maar dat je via twee klikken via internet een tosti voor de deur hebt staan.

Want kom op zeg, een tosti maken, hou op, in een mannenweekend moet het toch niet op koken gaan lijken.

Dat een simpel broodje gesmolten kaas, als ware het een harddrug, een dergelijk weekend van een geweldige impuls zou kunnen voorzien had ik voor de uitkomst van dit baanbrekende onderzoek niet durven dromen. 

Toch denk ik zelf dat wij mannen het heel anders zien. Het zou leuk zijn als we naar het eten van tosti's de avontuurlijkheid zelve zijn, onhoudbaar zijn tussen de lakens en massaal het goede doel steunen. Maar wij mannen hebben die eigenschappen natuurlijk allemaal al. En wat hebben wij daarna? Een onstilbare trek! En waar hebben we dan zin in? Tosti's! En daarom eten avontuurlijke mannen die veel seks hebben tosti's en niet andersom. 

Maar dan zou het alsnog een toevoeging op de levenskwaliteit zijn als we ze konden bestellen. Want kom op zeg, een tosti maken, hou op, in een mannenweekend moet het toch niet op koken gaan lijken. Het moet natuurlijk wel groots en meeslepend blijven. Toch cowboys?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ga eerst een tosti maken.
Tijdens het eten zal ik dit blog nog eens overdenken.

Vrolijke groet,

Hendrie zei

En? Hoe waren je overdenkingen?

Unknown zei

LOL. Je kunt ook tosti's bestellen op een terras dan lijkt het niet op koken... :) Heerlijk!

Hendrie zei

Nou, daar had ik nog niet aan gedacht!