maandag 6 april 2015

Aanraders (2)

Twee maanden geleden werd er op dit blog een artikel gepubliceerd waarin andere blogs aangeraden werden. Inmiddels heb ik alweer een hele grote groep blogs mogen ontdekken en zijn er heel wat nieuwe bijgekomen. Hieronder vind je er weer een handje vol. Leuk voor zij die de blogs schrijven en hopelijk evengoed leuk voor zij die ze mogen gaan lezen.

Traditie
Traditiegetrouw (want de vorige keer ook) start ik deze rubriek met een blogger die ik persoonlijk goed ken. De vorige keer was dit mijn foodbloggende zusje, deze keer gaat de eer naar Sophie. Het nog niet lang bestaande blog de lotgevallen van een 45-toerenplaatje kent nog maar enkele artikelen, maar titels als Tindertalk en Ode aan een beste vriend zijn veelbelovend. Hopelijk volgen er nog velen!

Overigens is het nu zaak dat er op korte tijd een blogger uit de vriendenkring bij komt, want anders wordt het een lastig verhaal de eerder genoemde traditie voort te zetten. Dus mensen, klim in de pen! Of, iets eigentijdser: bestijg het toetsenbord!

Dom, dom, dom!
Toen ik enthousiast het eerste deel van Aanraders componeerde, vergat ik per abuis een niet onbelangrijke bron van tips. Eindelijk is dan hier het moment om dit recht te zetten, want Blogqueen voorziet mij en vele anderen dagelijks van nuttige blogtips. In de gaten houden dus! En bij deze recht gezet! Hoop ik.

Dus mensen, klim in de pen! Of stamp op het toetsenbord, wat je wilt!

Prettig leesvoer
Blogs lezen is natuurlijk vooral voor de ontspanning en dus is het fijn als er veel verhalen tussen zitten die lekker weg lezen. Zo verschijnen er op de blog MichielZiet regelmatig leuke verhalen en er loopt zelfs een heus vervolgverhaal. Anieke Barth is een blogger met passie voor taal, lezen en schrijven en deelt hier met regelmaat leuke artikelen over. Ook lees ik graag Sylvia Kuijsten, die een breed scala aan onderwerpen heeft om over te schrijven. Bij een review van #blogpraat kwam Ter Haar Onderwijst aan bod. Niet iemand die dagelijks iets plaatst, maar als deze bloggende docent Nederlands iets de online wereld in slingert vind ik het in elk geval de moeite waard om te lezen.

Honger stillen
Het kan natuurlijk best zijn dat je voldoende hebt aan de wekelijkse weekendblog op deze pagina. En alsof dat niet voldoende is volgt er regelmatig ook nog een bloggerelateerde post. En om het nog gekker te maken is er elke vrijdag natuurlijk nog het weergaloze (en dan druk ik mij nog voorzichtig uit) format van de tuinkabouter die de lezers een fijn weekend wenst. Maar mocht dit dan toch niet zo zijn, dan hoop ik dat bovenstaande suggesties de honger naar het lezen van leuke blogartikelen een beetje kunnen stillen. 

Niet iemand die dagelijks iets plaatst, maar als deze bloggende docent Nederlands iets de online wereld in slingert vind ik het in elk geval de moeite waard om te lezen

Tips zijn welkom
Toch moet ik eerlijk bekennen dat, toen ik dit artikel begon te schrijven, ik in gedachten een veel langere lijst had met aanraders. Pas halverwege kwam ik erachter dat ik al bijna klaar was. Recent heb ik aan mijn bloglovin' account weer enkele toegevoegd. Wellicht komen die door de ballotage voor een derde editie van deze rubriek. Mocht iemand vinden dat hij of zij in dit rijtje thuis hoort (of misschien wel vinden dat hij hierin niet thuis hoort, ik bedoel, je weet het niet) of gewoon een tip hebben voor een leuke blog die ik moet lezen (niet beoordelen, maar lezen) dan hoor ik het natuurlijk graag!

Geen opmerkingen: