dinsdag 31 maart 2015

Of er iets valt te verdienen met bloggen?

Het is een vraag die natuurlijk regelmatig de revue passeert. Of er ook nog wat te verdienen valt met dat bloggen. Niet dagelijks, ook niet wekelijks, maar zo af en toe is er eens een zakelijke geest die dat toch wel even zou willen weten.

Bij veel andere bloggers ben ik er ook nieuwsgierig naar en dus wil ik het antwoord mijn lezers niet onthouden.

Ooit ben ik begonnen met een website over voetbal. Het was op Webklik, een makkelijke manier om een eigen website te bouwen. Webklik wees mij via een mail erop dat je ook geld kon verdienen met een website. Ik schreef mij in bij TradeTracker en plaatste wat advertenties. Daarna compeneerde ik een goedkoop artikel over Ajax en dumpte het op een sociaal netwerk waar je artikelen kunt delen.

In gedachten zag ik mij al zitten in een blinkend rode Ferrari, met aan elke vinger een knappe vrouw (uiteraard wel aan slechts één hand, andere uiteraard aan het stuur) en een grote sigaar in mijn mond (voor het plaatje, want niet roken is niet roken). Binnen jaar zou ik lurkend aan een peperdure cocktail op de Bahama's zitten.


Alhoewel het boven geschetste scenario (met de Ferrari en die vrouwen) waarschijnlijk maar aan weinigen gegund is zijn er heus wel bloggers die een aardig zakcentje overhouden aan bloggen.

Dat klinkt goed, toch? Voordat u fanatiek begint te schrijven over Ajax, saxofoons of de voortplanting van, pak 'm beet, de Witgezichtsaki ga ik u toch verklappen dat u het voor het geld niet hoeft te doen. Niet meteen althans. 

Alhoewel het boven geschetste scenario (met de Ferrari en die vrouwen) waarschijnlijk maar aan weinigen gegund is zijn er heus wel bloggers die een aardig zakcentje overhouden aan bloggen. Die zijn echter niet de beheerder van deze blog en bloggen waarschijnlijk fulltime in plaats van een paar uurtjes in de maand of als het meezit een paar uur in de week.

Na wat uitstapjes tussen verschillende aanbieders van advertenties kwam ik uiteindelijk terecht op Google Adsense. De teller staat inmiddels op ongeveer 30 euro (na ruim vier jaar). De Bahama's en de sigaar voor het plaatje zijn dus nog een eind weg. Zeker als je weet dat er pas bij 70 euro uitbetaald wordt. En zeg nou zelf? Klikt u wel eens op een advertentie van Google? Ik vind ze vooral storend. Heb ze op deze blog ook redelijk ver weg verstopt, dat zal ook wel niet helpen (-;


Binnen jaar zou ik lurkend aan een peperdure cocktail op de Bahama's zitten.

Ja, er valt dus wat te verdienen met bloggen. Nee, niet als simpele hobbyblogger als ik ben. Toch haal ik voorlopig ruimschoots voldoening wanneer ik weet dat de artikelen simpelweg gelezen worden. Dat de vruchten van het altijd aanwezige Schrijfspook de al eerder beschreven reacties en vind-ik-leuks opleveren.

Voor meer (en misschien iets serieuzere) artikelen over geld verdienen met bloggen:
Geld verdienen met je persoonlijke blog (Frankwatching)
Geld verdienen met bloggen van A tot Z (Blogtrommel)


Geen opmerkingen: