zaterdag 14 februari 2015

Weekendblog: Valentijnsdag en Carnaval

Eigenlijk had hier vandaag een stukje verschenen over een stapel pannenkoeken. Echt waar, geen grapje. Maar de actualiteit dwingt om toch een plekje in te ruimen voor Valentijnsdag.

En dan zou ik natuurlijk kunnen kiezen voor een mierzoet verhaal wat als zachte spekjes aan elkaar plakt. Een verhaal waarbij de suikerhartjes van het scherm spatten en waarbij je spontaan naar de doos tissues grijpt.

Ga ik niet doen.

Want wat ik vooral bijzonder vond is dat carnaval en Valentijnsdag dit jaar tegelijk vallen. En toch zijn het twee feesten die je toch maar beter even niet door elkaar kan halen.

Tenzij je natuurlijk je vriendin vanavond de liefde wil verklaren. Stomdronken. Verkleed als piraat, Tinkerbell, Gordon, bus Pringles of banaan. Als je denkt dat juist dat hetgene is wat je relatie een enorme boost gaat geven dan is de combinatie ideaal.

Overigens kan liefde en carnaval op meerdere manieren fout gaan. Of juist goed. Net van welke kant je het bekijkt.

Zo zou je kunnen gaan zoenen met de verkeerde. Per ongeluk. 

Maar mocht het niet per ongeluk zijn en mocht je doelwit dan tegensputteren dan kun je jezelf verdedigen door te zeggen dat ze precies gekleed is als je vrouw (of man). Mocht je vrouw (of man) tegensputteren dan kun je uiteraard zeggen dat zij precies verkleed is als je doelwit. Werkt natuurlijk niet als je doelwit als banaan gekleed is en je vrouw als bus Pringles. Of andersom.

Stomdronken. Verkleed als piraat, Tinkerbell, Gordon, bus Pringles of banaan. 

Dat schoot mij even te binnen toen ik in de gaten kreeg dat Carnaval en Valentijnsdag tegelijk op de kalender stonden deze week.

Je bent natuurlijk een behoorlijke eikel (of toch minimaal een pannenkoek) als je jezelf schuldig maakt aan bovenstaande. Het voordeel is echter wel dat je juist deze dagen ongestraft zowel als eikel, maar ook als pannenkoek door het leven kan gaan.

Dus doe er je voordeel mee. Ga ik wat leuks doen met mijn Valentijn.


Lees ook:
Fris rondje Zwolle met hindernissen
Legendarisch blog
Het verhaal van de tribalschoen

Geen opmerkingen: